Vasektomie. Sterilizácia mužov

Ženy

Aby ste sa ochránili pred nežiaducimi tehotenstvami, môžete vykonať sterilizáciu muža. Ak partner má dve deti a chce sa zamerať na to, mužská sterilizácia, ktorá je skôr pozitívna ako pre lekárov, tak pre pacientov, mu v tom pomôže.

Ďalšie príčiny sterilizácie

  • dostatočný počet detí;
  • neochota prenášať genetické choroby na svoje deti;
  • alergie alebo intolerancie na iné typy antikoncepcie.

Zvyčajne človek ide na tento zásah a kvôli svojej manželke alebo priateľke, pretože v jeho prípade robia len malú incíziu do slabín pod lokálnou anestézou, zatiaľ čo plná fúka brušnej operácie čaká na ženu. Tento druh antikoncepcie je veľmi populárny v iných krajinách, najmä v USA, a ľudia nepovažujú to za niečo zlé, ale naopak, vítajú túto metódu ochrany.

Sterilizácia alebo kastrácia - aký je rozdiel

Sterilizácia je metódou chirurgickej antikoncepcie. V tomto prípade sú kanály vyrezané alebo ligované. Ale kastrácia je odstránenie semenníkov, pre akékoľvek indikácie. Kastrácia sa napríklad vykonáva v nasledujúcich prípadoch:

  • testikulárny nádor;
  • opuch šľacha;
  • v niektorých moslimských krajinách je to prijaté napríklad u eunuchov, ktorí majú na starosti hárem;
  • zvykli robiť chlapcov, aby mali vysoké hlasy na vystúpenie v cirkevnom zbore.

Samozrejme, dobrovoľná kastrácia je ťažké dohodnúť sa, takže sa to často robí zo zdravotných dôvodov.

U žien je kastrácia odstránením vaječníkov a maternice - ide o operáciu v dutine a je ťažšie prenosné než sterilizácia človeku.

Vasektómia ako metóda antikoncepcie

S touto intervenciou sú iba kanály rezané a bandážované, semenníky nedotknuté, takže človek zažije rovnakú sexuálnu príťažlivosť ako predtým, niektorí dokonca zaznamenajú zvýšenie libida.

Účinnosť takejto intervencie je 97%, takže je oveľa lepšia ako použitie rôznych antikoncepčných prostriedkov. Pri sterilizácii mužmi sú recenzie všeobecne pozitívne, takže človek by sa nemal báť, pretože táto metóda nezahŕňa chirurgickú operáciu a po disekcii semenných kanálov sa môže okamžite vrátiť domov. Ak sa človek stará o svoju ženu, bude nevyhnutne ísť na sterilizáciu, pretože je oveľa menej traumatické a nemá následky, ktoré dutá operácia môže priniesť.

Aké ďalšie spôsoby sterilizácie existujú:

  • moxibustion;
  • zástrčky, svorky;
  • chemická sterilizácia.

Najvhodnejšou metódou je však excízia vas deferens. Je to pre muža bezpečné a dokonca považuje za reverzibilnú udalosť, ak zrazu chce získať schopnosť mať deti. Je pravda, že by to malo byť vykonané najneskôr do troch rokov od dátumu intervencie a bude to tiež stáť dosť. Opačný účinok je veľmi ťažké dosiahnuť, takže lekári neposkytujú záruky. V zahraničí môžete zmraziť spermie v prípade potreby.

Prvé tri mesiace musia byť chránené, ako predtým, keďže spermie stále zostávajú aktívne. Potom môžete vykonať test na spermogram a po zaistení bezpečnosti pohlavia prejsť na trvalé sexuálne činy bez ochrany.

Ako sa operácia vykonáva?

Vzhľadom k tomu, spermie potrebuje uzavrieť cestu a zabrániť im dostať sa do tekutiny, ktorá je uvoľnená počas orgazmu, lekár blokuje potrubia, čo im pomáha posunúť sa dopredu. To sa môže dosiahnuť odstránením časti potrubia osiva alebo jeho stlačením svorkou. Po lokálnej anestézii a anestézii v oblasti procedúry lekár nájde potrubie v slabinách, odreže kožu a rozrezá svalovú tkanivu. Potom je potrubie izolované z oboch strán alebo vyrezané skalpelom. Pri svorkách sa používa titán. Ak je potrubie vyrezané, konce sú obaľované. Potom je rana šitá s kožou, rozpúšťa sa a nie je potrebná žiadna steh. Zvyčajne postup trvá dlhšie ako pol hodiny.

Ten muž ide domov. Odporúča sa obmedziť fyzickú aktivitu, snažte sa infikovať v rane. V 2% prípadov sa kanály môžu zotaviť a lekárska kvalifikácia nemá nič spoločné.

Kontraindikácie postupu

  • infekcia kože;
  • kýla genitálií;
  • varikokéla, hydrocele;
  • nádory, sexuálna dysfunkcia;
  • infekčné procesy v akútnej fáze;
  • zhoršené zrážanie krvi;
  • systémové choroby;
  • pre mužov mladších ako 35 rokov.

Vedľajšie účinky a komplikácie

Muž v každom prípade zažije miernu bolesť a opuch po intervencii. Môžu sa však objaviť komplikácie: granulómy, epidémia. Teplota môže stúpať, začína sa zimnica. Existujú hematómy, môže sa vyskytnúť infekcia sutúry. Metóda sterilizácie nechráni pred AIDS, HIV a pohlavne prenosnými chorobami, takže v takomto prípade je v každom prípade potrebná antikoncepcia.

Môžu navyše existovať protilátky na vlastné spermie, na pozadí intervenčnej depresie a dokonca sa môže vyvinúť impotencia, avšak vo veľmi zriedkavých prípadoch.

Pohlavný styk človek môže začať 5 dní po zákroku. Niekoľko dní po vyrezaní potrubí by sa nemal sprchovať alebo kúpať, aby neinfikoval miesto výrezov v svaloch.

Hodnotenie lekárov a pacientov

Alexey Semenovič, psychológ

Muži nie sú zvyknutí na to, že môžu pomôcť rodinám plánovať počet detí, a preto sa s operáciou zaoberajú skepticky a opatrne. Veria, že ochrana je problém ženy a sterilizácia nie je pre nich. Preto ženy buď rodia nekonečno, čo vedie k finančným problémom a neschopnosti podporiť rodinu alebo robiť mnohé potraty, čo má tiež negatívny vplyv na zdravie. Zdravie ženy je v každom prípade spôsobené nenapraviteľným poškodením a opäť sa pokúša vzdať sexu, aby otehotnela. To vedie k tomu, že človek ide tam, kde je žiaduce sex, priateľka je chránená. Ale vo všeobecnosti je pre človeka jednoduchšie ísť stretnúť sa a robiť operáciu, pretože už nemôže premýšľať o antikoncepcii a priateľka nemusí minúť peniaze na pilulky a špirály. Tí, ktorí vykonali sterilizáciu, ľutovali svoje rozhodnutie a užili si život a sex.

Olga Mikhailovna, gynekológ

Po tom, čo ženy prídu na potrat, veľmi chcem s nimi a ich manželmi stráviť vzdelávací program o tom, čo je potrebné chrániť alebo robiť vasektómiu. Skutočnosť, že špirály ako metóda antikoncepcie nevyhovujú všetkým okrem tohto, môžu v budúcnosti spôsobiť endometriózu. To je dôvod, prečo ak sa pár už uskutočnil a deti sú už tam, potom by mal človek sterilizovať, ak sa stará o svoju priateľku. Narodenie mnohých detí tiež nemá zmysel, ak nie je pápež oligarchom. Najčastejšie sú deti vo veľkých rodinách predčasné, trpia anémiou a rôznymi chorobami. Žena z nekonečného pôrodu tiež nevyzerá veľmi dobre.

Preto by som odporučil túto metódu antikoncepcie, ako sterilizáciu mužov. To pomôže zachrániť rodinu a vychutnať si sex, nie problémy.

Maxim Leonidovič, chirurg

Pozitívne momenty pre tento typ operácie sú viac, takže človek musí rozhodnúť o takom kroku. Tento postup je účinný, nepoškodzuje zdravie, komplikácie sú veľmi zriedkavé. Riziko nežiaduceho tehotenstva nebude okrem toho, že sex sa stáva jasnejším a lepším, pretože obaja partneri sa obávajú ochrany.

Rozhodla som sa prejsť na sterilizačnú operáciu. Myšlienka nebola veľa, príliš často sa kladie pred skutočnosťou rozpoznať otcovstvo. Keďže som chránený, rozhodol som sa chrániť sám seba týmto spôsobom. Teraz priateľky nevymýšľajú nepravdivé informácie, pretože im len ukážem certifikát, ktorý je sterilný. Nechcem mať deti, nechcem sa s nimi obťažovať. Keďže povolanie robí veľa pohybu po celej krajine a vo svete, nie je čas na plnohodnotné vzťahy a rodinu.

Rozhodol som sa sterilizovať, pretože som sa druhýkrát vzal, a teraz už som už celkom zrodil tretie dieťa. Som presvedčený, že v staršom veku je riziko získavania dieťaťa so zdravotným postihnutím vyššie. Preto chcem zastaviť. Manželka vyhovuje všetkému, je mladšia, takže tiež nechce ísť na potrat. Oka vyberiete kliniku a doktora, pripravujeme sa. Myslím, že všetko bude v poriadku.

Môj manžel bol sterilizovaný pred dvoma rokmi. Operácia bola úspešná. Len sa divíme, prečo sme nešli skôr. Sex sa stal lepším, výborné úspory na kondóme. Je pravda, žiarlivý teraz trochu, pretože je to celkom chutné sústo. Oni po dlhú dobu pochybovali, obávajú sa komplikácií, ale postup bol výborný, dokonca ani nič nevšimli. Rozhodnutie urobil samotný manžel, práve som to podporil.

Mám problém, systémovú chorobu. Nechcel by som, aby mala aj deti, preto som sa rozhodol, že s deťmi neriskujem a urobím vasektómiu. Postup je pomerne jednoduchý, nič sa neobťažuje. Len v prípade, že som prešiel testami za niekoľko mesiacov. Moja kamarátka ma pochopila, nepokrčila ma, dokonca sa začala cítiť lepšie s intimitou.

Čítal som, že môžu existovať antispermotické protilátky. To, že telo začne ich zničiť, vníma ako nepriateľa. Okrem toho sa tiež dozvedel, že niektorí ľudia po operácii trpia rakovinou prostaty, a preto zmeniť operáciu.

Sterilizácia mužov: výhody a nevýhody, cena, dôsledky a spätná väzba

Publikované v: admin v mužskom zdraví 02.11.2017 0 298 Zobrazenia

Otázka výberu spôsobu ochrany pred tehotenstvom - antikoncepcia - je veľmi dôležitá medzi mladými ľuďmi a zrelými ľuďmi. Deti sú, samozrejme, dobré, ale ešte príjemnejšie, ak nie sú neočakávané a niekedy aj nežiaduce prekvapenie. Podľa štatistík najspoľahlivejšou metódou prevencie je sterilizácia a perorálna antikoncepcia - antikoncepcia. Chránia pred nežiaducim tehotenstvom v 99,9% prípadov. Všetky ostatné metódy poskytujú nespoľahlivý výsledok, ale majú mnoho ďalších výhod. V článku sa budeme podrobne venovať tomu, čo je sterilizácia mužov, aké druhy sterilizácie existujú a ich vlastnosti, ako aj možné dôsledky a komplikácie, výhody a nevýhody postupu, jeho cena.

Aká je podstata

Sterilizácia je výsledkom chirurgického zákroku, užívania hormonálnych alebo iných liekov, v dôsledku čoho sa spermie neobjavujú v ejakuláte. Niektorí zmiasť sterilizáciu s kastráciou, ale to sú úplne odlišné pojmy, rovnako ako dôsledky každého postupu pre telo.

  1. Pri kastrácii sa odstránia semenníky, pričom jednou z dôležitých funkcií je produkcia testosterónu, mužského pohlavného hormónu. Výsledkom je, že kastrované teleso človeka v neprítomnosti tohto hormónu prechádza mnohými zmenami, pretože to je množstvo testosterónu, ktoré odlišuje mužov od žien.
  2. Sexuálna funkcia nie je možná po kastrácii - neexistuje žiadna erekcia a sexuálna túžba - libido.

Sterilizácia u mužov od roku 1993 je oficiálne schválená v Rusku na účely antikoncepcie av priebehu rokov táto operácia získava popularitu a pozitívnu spätnú väzbu od tých, ktorí už tento postup podstúpili. Ak je operácia vykonaná na žiadosť muža - postup sa platí, ale koľko je táto metóda antikoncepcie, do značnej miery závisí od kliniky a regiónu, priemerná cena je 20.000 rubľov.

klasifikácia

Zvážte existujúcu klasifikáciu:

  1. Chirurgická sterilizácia mužov.
  2. Chemická sterilizácia (kastrácia).

Chemická sterilizácia u mužov je skôr ako kastrácia. Táto metóda je v mnohých krajinách rozšírená, aby sa zaoberala násilníkmi a pedofilmi. Chemická kastrácia je dokonca zavedená do legislatívy niektorých krajín ako miera trestu. Často môže byť chemická kastrácia alternatívou k doživotnému uväzneniu vo väzení alebo dokonca k trestu smrti. Podstata metódy spočíva v tom, že s určitou periodicitou by človek mal užívať drogy, spravidla ide o vysoké dávky ženských pohlavných hormónov. V dôsledku toho hladiny testosterónu prudko klesajú, a to znamená impotenciu a znížené libido. Príjem hormónov ovplyvňuje aj celkové zdravie - rýchlosť metabolizmu klesá, čo vedie k zvýšeniu telesnej hmotnosti a kosť sa stáva krehkou. Chemická kastrácia je reverzibilný proces, dočasné opatrenie trestu. Akonáhle človek prestane užívať tabletky alebo ak tela začne dostávať testosterón z vonku, obnoví sa sexuálna funkcia.

Chirurgická sterilizácia je operácia, ktorej podstata spočíva v obviazaní alebo spálení obojstranných ciev. Výsledkom je, že spermie vytvorené v semenníkoch nevstupujú do kanálu a nevstupujú do ejakulátu. Tento dobrovoľný postup a každý, kto dosiahne vek 35 rokov a má dve deti, sa môže sterilizovať. Operáciu možno vykonať aj pre ľudí s duševnými chorobami - bez ohľadu na vek a počet detí a tých, ktorých choroby sú kontraindikáciou pre pokračovanie rodu.

Druhy chirurgickej sterilizácie:

  • Použitie klasických metód chirurgie - prístup k cievam cez pokožku.
  • Použitím metódy punkcie - na koži nie je strih, iba malá diera je viditeľná, cez ktorú lekár obaľuje kanálik. Tento typ sterilizácie je bežný v Číne a Japonsku, kde má len pozitívne hodnotenie. Väčšina krajín sa riadi klasickým spôsobom.

Operácia sa zvyčajne vykonáva ambulantne pod miestnou anestézou a už po 30-40 minútach od postupu sa človek môže vrátiť domov sám.

Krátke etapy operácie:

  • Rozrezanie kože na miešku na oboch stranách alebo v strede je jeden rez.
  • Oddeľovanie nádob deferens striedavo z oboch strán.
  • Priesečník potrubia, obväzové konce. Alebo môžete jednoducho procoagulovať oblasti - jednoduchým spôsobom, cauterize.
  • Šitie rezu.

V porovnaní so sterilizáciou u žien je táto operácia u mužov menej traumatická a nebezpečná. Ženská sterilizácia je úplná dutina.

Výhody a nevýhody

Keďže postup je dobrovoľný, mnohí muži sa už dlho nemôžu rozhodnúť, či sa majú sterilizovať alebo nie. Niektorí veria, že možné dlhodobé účinky chirurgického zákroku môžu viesť k impotencii. A odpovede na internete sú dvojaké.

Budeme analyzovať výhody a nevýhody postupu.

  1. Nie je to dočasný postup, ako napríklad chemická sterilizácia, chirurgická sterilizácia, už nemusíte premýšľať o spôsoboch ochrany po zvyšok svojho života. Malá nuance: až po 1,5-2 mesiacoch po operácii v spermiách so správnou technikou sa nedá nájsť žiadna spermia.
  2. Postup trvá len asi 20 minút a je vykonávaný ambulantne.
  3. Zväzok šourka po operácii je takmer neviditeľný.
  4. Chirurgická sterilizácia neovplyvňuje celkovú pohodu, erekciu a pocit orgazmu.
  5. Často možno čítať, že sterilizácia vedie k určitému omladeniu tela. V niektorých krajinách sa to vykonáva za týmto účelom.
  6. Sexuálny život je možný od chvíle, keď sa človek neobťažuje.
  7. Množstvo, farba, konzistencia spermií sa nemení.
  8. Sterilizácia neovplyvňuje hmotnosť, všeobecné zdravie človeka.
  1. Musíte presne vedieť, koľko detí chcete mať, pretože šance dieťaťa po sterilizácii sú malé. Maximálne množstvo, ktoré lekári môžu ponúknuť, je obnovenie kanálov až po dobu piatich rokov po operácii, hoci po takejto rekonštrukčnej operácii sú šance na tehotenstvo malé. Na internete však nájdete recenzie "šťastia".
  2. Aj po operácii sú možné komplikácie: hojenie rán, krvácanie s tvorbou hematómu. Aby ste sa vyhli tejto situácii, musíte starostlivo dodržiavať odporúčania lekára.
  3. Do mesiaca alebo dvoch po operácii sa budú musieť použiť ďalšie metódy antikoncepcie, až kým spermie nebudú už spermiami.
  4. Možné dlhodobé účinky vo forme epidémie a orchitídy. Ide o pomerne závažné komplikácie, ktoré môžu viesť k impotencii a rôznym sexuálnym poruchám. Toto je však možné len vtedy, ak počas operácie sú tieto oblasti semenníkov tiež náhodne ovplyvnené.
  5. Zaujímavá je aj skutočnosť, že po určitom čase v tele môže začať tvorbu antispermových protilátok, ale ich úloha vo výskyte akejkoľvek choroby nebola doposiaľ preukázaná.
  6. Jedná sa o drahý postup, cena sterilizácie začína od približne 15.000-20.000 rubľov.

Sterilizácia je dobrou alternatívou k iným metódam antikoncepcie, najmä ak človek už získal správny počet detí. Chemická sterilizácia sa tiež považuje za alternatívu trestu odňatia slobody pre pedofilov a násilníkov. Chirurgická sterilizácia je nezvratný proces, preto pred operáciou je potrebné zvážiť všetky výhody a nevýhody.

Sterilizácia mužov: výhody a nevýhody, cena, dôsledky a spätná väzba

Mužské recenzie na sterilizáciu

Vaša správa autor »07 Feb 2013, 00:50

Sterilizácia pre mužov a ženy

Vaša správa Hvízda »Feb 07, 2013, 01:14

Sterilizácia pre mužov a ženy

Vaša správa autor »Feb 07, 2013, 6:02 am

Sterilizácia pre mužov a ženy

Vaša správa Sneshka »Feb 07, 2013, 6:52 am

Sterilizácia pre mužov a ženy

Vaša správa hosť »Feb 07, 2013, 7:49 am

Sterilizácia pre mužov a ženy

Vaša správa nie viem »Feb 07, 2013, 8:52 am

Sterilizácia pre mužov a ženy

Vaša správa hosť »Feb 07, 2013, 9:30 hod

Sterilizácia pre mužov a ženy

Vaša správa Bolo mi ponúknuté »Feb 07, 2013, 12:42 pm

Sterilizácia pre mužov a ženy

Vaša správa Gorod_28 »Feb 07, 2013, 16:12

Sterilizácia pre mužov a ženy

Vaša správa sterilizovaná dáma »Feb 07, 2013, 5:59 pm

Sterilizácia pre mužov a ženy

Vaša správa c0lnce »Feb 07, 2013, 18:19

Sterilizácia pre mužov a ženy

Vaša správa hosť »Feb 07, 2013, 7:12 pm

Sterilizácia pre mužov a ženy

Vaša správa antonyna_k »Feb 07, 2013, 7:35 pm

Sterilizácia pre mužov a ženy

Vaša správa Hvízda »Feb 07, 2013, 7:35 pm

Sterilizácia pre mužov a ženy

Vaša správa majú záujem »Feb 07, 2013, 19:45

Samčia sterilizácia (vasektómia): "pre" a "proti"

Prevádzka vasektómie (sterilizácia mužov) vytvára nevratné procesy, ktoré prispievajú k potlačeniu a pozastaveniu reprodukčnej funkcie. Operatívna intervencia sa vykonáva na základe dobrovoľného súhlasu pacienta. V priebehu operácie sú deferenčné cievy zablokované, stanú sa nepriechodnými a spermie strácajú svoju schopnosť vstúpiť do semena.

Nezamieňajte vasektómiu a kastráciu. Posledný z nich znamená odstránenie semenníkov.

Prevádzka vasektómie je účinná takmer 100%. Za predpokladu, že je vykonávaný skúseným odborníkom - urológom alebo chirurgom. Ak chcete vykonať takéto operácie, potrebujete licenciu pre tento typ činnosti.

Pred vymenovaním operácie lekár povinne pošle muža na podrobné vyšetrenie: EKG, konzultáciu s urológom. Okrem toho sú potrebné všeobecné testy moču a krvi, ako aj krv na AIDS, syfilis, hepatitídu B a C.

Operácia sa vykonáva v miestnej anestézii. Predpokladá sa, že podľa niektorých charakteristík je sterilizácia mužov jednoduchšia ako u žien, pretože vasektómia sa brušná dutina neotvorí. Inkrícia sa uskutočňuje v slabinom nad semenným potrubím, toto potrubie je izolované a konce sú zviazané. Potom sa rana zatvorí samorozpustnými stehmi. Operácia trvá približne 20 minút. Domov pacienta môže byť prepustený v ten istý deň, v ktorom sa operácia vykonala. Úplné vrátenie všetkých funkcií prichádza za týždeň. Keď zmiznú všetky vedľajšie účinky, môžete sa vrátiť k sexuálnemu životu.

"Pro", "proti" a účinky sterilizácie mužov

K "plusom" Tento chirurgický zásah možno pripísať absencii závažných komplikácií. Okrem toho sexuálne funkcie po vasektómii zostávajú nezmenené, chirurgický zásah neovplyvňuje produkciu pohlavných hormónov. Okrem toho operácia neovplyvňuje kvalitu, trvanie a pocity pohlavného styku, samozrejme okrem toho, že partnerka nebude schopná otehotnieť.

Vasektómia má nedostatky - možnosť spontánneho otvorenia spermatických kanálov a dlhé pooperačné obdobie (približne tri mesiace), počas ktorého by sa malo uvažovať o dodatočnej antikoncepcii. Okrem toho môže byť v prvých mesiacoch človek sprevádzaný nepríjemnými a mierne bolestivými pocitmi, cíti nepríjemné pocity.

Bohužiaľ, ale po operácii môžu vzniknúť niektoré komplikácie. Medzi nimi:

  • hematóm šurka
  • opuchy
  • infekcie
  • zvýšenie teploty
  • zimnica
  • bolesť v miešku

Ak spozorujete komplikáciu, musíte okamžite navštíviť lekára. Okrem toho okamžite prejdite do nemocnice, ak váš partner nespustil inú menštruáciu.

Existuje taká koncepcia reverznej vasektómie. Toto je operácia, ktorá vráti plodnosť mužovi. Vykonáva sa pod podmienkou, že po vasektómii trvá až štyri roky. Táto operácia prináša viac ako polovicu mužov reprodukčné funkcie a schopnosť mať deti.

Vazectómia sa neodporúča pre mužov, ktorí v budúcnosti plánujú otehotnieť dieťa. Operácia sa uskutočňuje až po dosiahnutí veku 30-35 rokov a za predpokladu, že muž má už aspoň dve deti

Vasektómia: mýty o nej

Sterilizácia = kastrácia - chyba! Pri vasektómii semenníky naďalej vykonávajú svoju priamu funkciu produkcie testosterónu. Objem spermií po operácii neklesne, ani kvalita sexuálneho styku sa nezhorší. Operácia neznamená, že človek je neúplný, je to len to, že sperma stratila príležitosť na oplodnenie.

Neexistuje cesta späť. V poslednej dobe sa stále viac vykonáva operácia vasektómie. Po nich asi 60% mužov vráti schopnosť opäť deti. Každoročne sa však tieto šance znížia o 10%.

Názor ženskej mužskej sterilizácie

Catherine: "Môj postoj k vasektómii je nejednoznačný. Neviem, či je to dobré alebo zlé. Osobne by som sa nikdy neodvážil uskutočniť takúto operáciu. Ale moja manželka ma nedávno obťažila správou, že urobil vasektómiu. Samozrejme, že som bol v šoku! Máme už tri deti a argumentoval tým, že už nechce, aby som rodila. A nemal rád byť chránený. Osobne si myslím, že chce jednoducho kráčať v starobe a že nebude mať žiadne následky. A operácia v tomto prípade je ako opakovane použiteľný kondóm "

natalia: "Som za vasektómiu. Nedávno som dokonca presvedčil svojho manžela, aby mal operáciu. Je pravda, že opatrenia trvali asi šesť mesiacov. Manžel / manželka si myslela, že predsa len nebude plnohodnotným mužom. Musel som ho znovu prečítať veľa článkov, šli sme spolu s konzultáciou s lekárom, ktorý dal všetko do poriadku. Po mnohých úvahách sa môj manžel súhlasil. Teraz máme nový život - nemyslím na antikoncepciu (už máme dve deti, nebudeme mať ďalšie dieťa) a máme sexuálny akt skutočné potešenie bez toho, aby sme premýšľali o následkoch. "

Účinky vyšetrenia vasektómie a chirurgie

Recenzie a spory týkajúce sa priebehu vasektómie prebiehajú dlho. Niektorí veria, že je to optimálny spôsob regulácie pôrodnosti, iní veria, že počas chirurgického zákroku muži riskujú svoje zdravie. Dobrovoľná sterilizácia mužov je odsúdená nasledovníkmi niektorých náboženstiev.

Hlavnou otázkou mužov, ktorí uvažujú o vasektómii, je, či postup ovplyvňuje účinnosť? Po tejto operácii nie sú žiadne problémy s potenciálom.

Čo je vasektómia v medicíne?

Vasektómia je chirurgický zákrok, ktorý sa vo väčšine prípadov vykonáva pri lokálnej anestézii. S touto operáciou sa uskutočňuje samčia sterilizácia.

Vasektómia sa uskutočňuje dvoma spôsobmi: prepichnutím šourka a disekovaním jeho tkaniva. Počas druhej metódy sa rez uskutočňuje v oblasti svalov.

V obidvoch prípadoch sú deferens na oboch stranách obväzované. Materiál na šitie je absorbovateľný, takže nie je potrebné odstrániť švy po operácii. Sterilizácia nastáva v dôsledku toho, že spermie prestanú vstúpiť do semenného kanála penisu.

Celá operácia trvá od 20 minút do pol hodiny. Pacient môže opustiť nemocnicu v ten istý deň, kedy bola vykonaná vasektómia. Ale ešte lepšie, aby sa zabránilo komplikáciám, jeden deň po operácii dodržiavať odpočinok v posteli.

Po operácii nedôjde k žiadnym zmenám v mužskom tele - vývoj testosterónu pokračuje v plnom rozsahu. Sexuálna túžba nezmizne, libido neklesá, erektilná funkcia pretrváva. Neexistuje žiadne zvýšenie mliečnych žliaz, srsť v hrudníku alebo tvár nie je vypadávať. Dokonca aj množstvo spermií produkovaných po vasektómii sa zanedbateľne mení. Spermou, mimochodom, v jeho zložení zaberajú len 5% z celkového množstva ejakulátu.

Po vykonaní vasektómie bude potrebné chrániť až 10 týždňov. Ak uvažujete o ejakulácii, potom by mali byť aspoň 15-20, aby vyčistili deferens z životaschopných spermií. Naučia sa, že sa už po špeciálnej analýze spermií už nemôžete chrániť.

Semená kvapaliny pre výskum sa extrahuje masturbáciou, ktorá sa vyskytuje v kondóme. Akonáhle analýza ukazuje absenciu spermií v sperme, ochrana môže byť zabudnutá.

Príprava na prevádzku a jej dôsledky

Po vasektómii je pravdepodobnosť koncepcie menšia ako 0,5%.

Ak chcete priradiť operáciu, musia byť splnené nasledujúce podmienky.

  1. Muži musia súhlasiť dobrovoľne.
  2. Veková hranica pre tých, ktorí idú na operáciu, by nemala byť kratšia ako 35 rokov.
  3. Mali by mať už aspoň 2 deti.

Samčia sterilizácia sa môže uskutočniť zo zdravotných dôvodov. Pre mužov so závažnými genetickými chorobami sa odporúča sterilizácia týmto spôsobom.

Ak žena má zdravotný problém a tehotenstvo je pre ňu nebezpečné, môže manžel súhlasiť s vasektómou, aj keď nie sú splnené podmienky bodu 2 a 3.

Ak chýba dobrovoľný súhlas, operácia sa nevykoná.

Pred nevyhnutnosťou vasektómie je potrebné vykonať niekoľko inšpekcií, odovzdať štandardné analýzy a mať so sebou formuláre s výsledkami:

  • všeobecná analýza krvi a moču;
  • krv na syfilis;
  • Krvné AIDS;
  • Krv pre druhy hepatitídy 2, B a C;
  • elektrokardiogram;
  • vyšetrenie urológa;
  • biochemická analýza krvi;
  • krvný koagulačný test.

Môžu existovať individuálne účely. Napriek zjavnej ľahkosti je sterilizácia operáciou a všetky jej dôsledky sa musia predvídať vopred.

Potom anesteziológ uskutoční rozhovor, počas ktorého sa uskutoční diskusia o type anestézie. Existujú pacienti, ktorí chcú úplné ponorenie do spánku a odmietajú lokálnu anestéziu.

Vasektómia sa vykonáva u pacientov s urológmi. Pracovná miestnosť musí byť vybavená štandardným vybavením a lekár musí mať licenciu.

Po chirurgickom zákroku sa môžu vyskytnúť komplikácie:

  1. Krvácanie v oblasti škriatka.
  2. Nezostávajte 4-7 dní opuchu na mieste operácie.
  3. Infekcia švov a ich vyčerpanie.
  4. Prudký skok teploty.
  5. Krvácanie zo švov.
  6. Nedodržiava dlhú dobu bolestivosť v oblasti ošípanej.

Ak je táto symptomatológia prítomná, je potrebné konzultovať s lekárom.

Výhody a nevýhody sterilizácie mužmi

Diskusie sa týkajú pozitívnych a negatívnych aspektov vasektómie. Čo môžete zistiť čítaním recenzií mužov, ktorí sa rozhodli sterilizovať túto metódu?

Zaznamenávajú ako pozitívnu stránku vysokú spoľahlivosť chirurgickej intervencie, jednoduchosť a neprítomnosť vedľajších účinkov spojených s porušením potencie. Majú radi, že si sami vyberiete typ anestézie. A nie vždy premýšľajte o spoľahlivú antikoncepciu.

Z hľadiska medicíny táto operácia:

  • zabezpečenia;
  • je veľmi jednoduché;
  • takmer žiadne vedľajšie účinky;
  • na vývoj hormónov nie je ovplyvnená.

Ako mínus vasektómie stojí za zmienku:

  1. Spontánne obnovenie priechodnosti vas deferens.
  2. Nežiaduce účinky a komplikácie, ktoré môžu súvisieť s sterilizáciou a anestéziou. Najčastejšie vedľajšie účinky sa vyskytujú, ak pacient trvá na úplnej anestézii.
  3. Ak je operácia vykonaná správne, metóda je nezvratná.

Ak sa medzi miestnymi ľuďmi diskutuje, možno počuť názor, že vasektómia sa vykonáva počas obdobia 5-7-10 rokov a potom sa môže obnoviť reprodukčná funkcia. Niekedy to možno naozaj urobiť, ale takáto operácia je skôr výnimkou z pravidiel. Preto pred rozhodnutím o sterilizácii musíte plne pochopiť jej dôsledky.

Nuance vasektómie

Čítaním recenzií operácie nájdete jeden, v ktorom muži po sterilizácii hovoria o reprodukčnom zotavení. Nie je to dôsledok prijatých zdravotných chýb.

V súčasnej fáze vývoja urológie sa skutočne vykonávajú operácie na obnovenie vedenia semenných kanálov. Metódy operácie epididmovazostomiya a azovazostomiya sú nazývané. Keď epididmovazostomii ejakulační vývody pripojené k nadsemenníka, počas azovazostomii koncov semenovodu po ich spojenie, a priechodnosť obnovená.

Tieto operácie sú veľmi zložité, drahé a len 50% mužov uspeje pri reprodukcii reprodukčnej funkcie po opačnom procese. Čím skôr sa vykoná operácia na obnovenie integrity vas deferens po sterilizácii, tým väčšia je pravdepodobnosť, že bude úspešná.

Ak je človek chcete byť sterilizované zo zdravotných dôvodov, a on nie je pripravený k strate plodnosti, môže dodávať spermie do spermie banky, kde to bude zmraziť na "lepšie časy". V tejto forme sa môžu spermie uchovávať až 7 rokov a existujú prípady úspešnej koncepcie aj po 10-ročnom skladovaní spermy.

Musím premýšľať o prevencii, ak by som mal vasektómiu?

Pri kontakte s novým partnerom je potrebné byť chránený bariérovou metódou.

Z infekcií prenášaných sexuálne, sterilizácia nechráni.

Sterilizácia človeka

Celkový počet príspevkov: 0

19.3.2013, Ivan
Chcem sa učiť ako alternatíva k sterilizácii
kastrácia mužov. Ako a kde sa dá urobiť.
V súčasnej dobe. Deti už majú. Nemám v pláne.

05.12.2009, Oksana
Máme divokú krajinu. 3% žien v Rusku neurobil potrat - počul som takéto štatistiky. Samozrejme, je to súkromná záležitosť, ktorú môže každý urobiť, alebo nie. Vďaka Bohu, táto hrôza sama o sebe neprežila. Po porodu dvoch synov za dva roky, manžela za 100 dolárov (štátna klinika a veľmi slušné, také ceny boli) vykonali operáciu. Som mu veľmi vďačný. Hoci v čase operácie mal 29 rokov a deti v rámci dokumentov nemali otca, t. J. Bola som slobodná matka. Mimochodom, aj teraz, zostávam s ňou. Je mi jedno, kto hovorí, čo mám vo svojich dokumentoch. Na žiadosť svojho manžela sa ubezpečila, že v osvedčení o deťoch v otcovom grófovi sa nachádza celé meno, priezvisko detí a môjho manžela (nezáleží na tom, že podľa dokladov nie je manžela). Starostlivo čítať naše zákony a mať hlavu na ramenách, to všetko sa dá urobiť bez porušenia zákona. Ale teraz mám príspevok na dieťa vo výške 4500 rubľov, čo je dotácia na zaplatenie apartmánu 3000 rubľov.Šťteľné jedlá v škole pre deti sú maličkosti, ale pekné. Plus, kúpil byt s manželom, aj keď žijeme v samostatnej. Ospravedlňujeme sa. To všetko: dôvera, úcta - hlavná vec, a nie papier a zvyšok, a v živote by ste mali premýšľať a naplánovať všetko dobre, ak to nie je len pre vás osobne. Som na sterilizáciu človeka a proti tehotenstvám, ktoré ukončujú potraty. (Len nehovorte o znásilnení - všetko je pre nich jasné.)

02/20/2009, Julia
Presvedčil som svojho manžela, aby bol sterilizovaný. Až potom sme začali normálny sexuálny život bez poškodenia a zdravotných problémov. A moja kamarátka bola sterilizovaná po narodení dvoch detí. Teraz prichádza úplne!

03/23/2015, Ldmila
Chytil som manžela s milenkou, hovoril som Sneem sterilizáciu (odstránenie semenníkov, on súhlasil, že už kráčal) Krok 9 30 am HE nebudem visí von s dievčaťom (všetky zákony dal WELCOME)

06/26/2011, helena
Pane! nenechajte sa unavený stylingom! Po úspešnej operácii sterilizácie človek ide približne o 2 roky a muž vo všeobecnosti prestáva mať orgazmus. Viem dvoch mužov a to majú.

22. februára 2012, Alexander
Dobry členovia fóra. Mám 55 rokov. Pred 20 rokmi sa sterilizoval. Bolo to na konci ZSSR. Potom tu boli prvé súkromné ​​kliniky a bulvárne noviny, kde som našiel reklamu na sterilizáciu. 30 min. a žiadne ďalšie problémy. Približne mesiac ochrany a prirodzený sexuálny život. Ja a moja žena sú veľmi spokojní. Máme dve deti. Vobschem je všetko. Ale hlavnou vecou je sex. Úplne odovzdaný na potešenie a žiadne problémy, mimochodom, so zdravím a erekciou je všetko v poriadku. Ale či s vekom, možno aj prečo, ale semenná tekutina stále vyniká menej a zdanlivo viac tekutá a absolútne transparentná. A na mňa od detstva levo-stranný kryptorchizmus, takže deti robili alebo robili s jedným vajcom. Po sterilizácii sa nič nezmenilo.

15.02.2012, Alexey
Dobré popoludnie! Viete dve - som tretí! Hovorí sa, že vzniká 1-2% problémov. Mám 45 rokov

31.08.2006, SVETLANA USA lekár
STERILIZÁCIA - PROCES JE NEBEZPEČNÝ!

06/22/2006, Agnia
Ulyane, už ste našli odpoveď? Ak áno, zdieľajte informácie. Tvárou v tvár takýto problém prvýkrát, horor! Predtým som teraz schovával tablety. oni sami nemôžu a ľutujú.

23.09.2008, Alexander
Dobré popoludnie. Samčia sterilizácia je nezvratná. To je fakt. Princíp sterilizácia - prevádzka ligácia ductus spermaticus 2 stranách. (To sú kanály, ktoré bežia z semenníkov do prostaty a ďalej.). Tak jediný spôsob, ako mať potomkov takých mužov - IVF (in vitro fertilizácia), do ktorej sa má použiť jeho spermií vyprodukovaných punkciou vajcia, ale pod podmienkou, že to bol nie je veľa rokov odo dňa sterilizácie, a to by sa mohlo stať nevratné zmeny (atrofia spermatogénny epitel z "nečinnosti").

strana ← predchádzajúci nasledujúci →
1

Všetky stránky o tejto téme:
1

Sterilizácia mužov: výhody a nevýhody, cena, dôsledky a spätná väzba

Publikované v: admin v zdraví mužov 11/02/2017 Komentáre k príspevku Sterilizácia mužov: výhody a nevýhody, cena, dôsledky a recenzie sú zakázané.

Otázka výberu spôsobu ochrany pred tehotenstvom - antikoncepcia - je veľmi dôležitá medzi mladými ľuďmi a zrelými ľuďmi. Deti sú, samozrejme, dobré, ale ešte príjemnejšie, ak nie sú neočakávané a niekedy aj nežiaduce prekvapenie. Podľa štatistík najspoľahlivejšou metódou prevencie je sterilizácia a perorálna antikoncepcia - antikoncepcia. Chránia pred nežiaducim tehotenstvom v 99,9% prípadov. Všetky ostatné metódy poskytujú nespoľahlivý výsledok, ale majú mnoho ďalších výhod. V článku sa budeme podrobne venovať tomu, čo je sterilizácia mužov, aké druhy sterilizácie existujú a ich vlastnosti, ako aj možné dôsledky a komplikácie, výhody a nevýhody postupu, jeho cena.

Aká je podstata

Sterilizácia je výsledkom chirurgického zákroku, užívania hormonálnych alebo iných liekov, v dôsledku čoho sa spermie neobjavujú v ejakuláte. Niektorí zmiasť sterilizáciu s kastráciou, ale to sú úplne odlišné pojmy, rovnako ako dôsledky každého postupu pre telo.

  1. Pri kastrácii sa odstránia semenníky, pričom jednou z dôležitých funkcií je produkcia testosterónu, mužského pohlavného hormónu. Výsledkom je, že kastrované teleso človeka v neprítomnosti tohto hormónu prechádza mnohými zmenami, pretože to je množstvo testosterónu, ktoré odlišuje mužov od žien.
  2. Sexuálna funkcia nie je možná po kastrácii - neexistuje žiadna erekcia a sexuálna túžba - libido.

Sterilizácia u mužov od roku 1993 je oficiálne schválená v Rusku na účely antikoncepcie av priebehu rokov táto operácia získava popularitu a pozitívnu spätnú väzbu od tých, ktorí už tento postup podstúpili. Ak je operácia vykonaná na žiadosť muža - postup sa platí, ale koľko je táto metóda antikoncepcie, do značnej miery závisí od kliniky a regiónu, priemerná cena je 20.000 rubľov.

klasifikácia

Zvážte existujúcu klasifikáciu:

  1. Chirurgická sterilizácia mužov.
  2. Chemická sterilizácia (kastrácia).

Chemická sterilizácia u mužov je skôr ako kastrácia. Táto metóda je v mnohých krajinách rozšírená, aby sa zaoberala násilníkmi a pedofilmi. Chemická kastrácia je dokonca zavedená do legislatívy niektorých krajín ako miera trestu. Často môže byť chemická kastrácia alternatívou k doživotnému uväzneniu vo väzení alebo dokonca k trestu smrti. Podstata metódy spočíva v tom, že s určitou periodicitou by človek mal užívať drogy, spravidla ide o vysoké dávky ženských pohlavných hormónov. V dôsledku toho hladiny testosterónu prudko klesajú, a to znamená impotenciu a znížené libido. Príjem hormónov ovplyvňuje aj celkové zdravie - rýchlosť metabolizmu klesá, čo vedie k zvýšeniu telesnej hmotnosti a kosť sa stáva krehkou. Chemická kastrácia je reverzibilný proces, dočasné opatrenie trestu. Akonáhle človek prestane užívať tabletky alebo ak tela začne dostávať testosterón z vonku, obnoví sa sexuálna funkcia.

Chirurgická sterilizácia je operácia, ktorej podstata spočíva v obviazaní alebo spálení obojstranných ciev. Výsledkom je, že spermie vytvorené v semenníkoch nevstupujú do kanálu a nevstupujú do ejakulátu. Tento dobrovoľný postup a každý, kto dosiahne vek 35 rokov a má dve deti, sa môže sterilizovať. Operáciu možno vykonať aj pre ľudí s duševnými chorobami - bez ohľadu na vek a počet detí a tých, ktorých choroby sú kontraindikáciou pre pokračovanie rodu.

Druhy chirurgickej sterilizácie:

  • Použitie klasických metód chirurgie - prístup k cievam cez pokožku.
  • Použitím metódy punkcie - na koži nie je strih, iba malá diera je viditeľná, cez ktorú lekár obaľuje kanálik. Tento typ sterilizácie je bežný v Číne a Japonsku, kde má len pozitívne hodnotenie. Väčšina krajín sa riadi klasickým spôsobom.

Operácia sa zvyčajne vykonáva ambulantne pod miestnou anestézou a už po 30-40 minútach od postupu sa človek môže vrátiť domov sám.

Krátke etapy operácie:

  • Rozrezanie kože na miešku na oboch stranách alebo v strede je jeden rez.
  • Oddeľovanie nádob deferens striedavo z oboch strán.
  • Priesečník potrubia, obväzové konce. Alebo môžete jednoducho procoagulovať oblasti - jednoduchým spôsobom, cauterize.
  • Šitie rezu.

V porovnaní so sterilizáciou u žien je táto operácia u mužov menej traumatická a nebezpečná. Ženská sterilizácia je úplná dutina.

Výhody a nevýhody

Keďže postup je dobrovoľný, mnohí muži sa už dlho nemôžu rozhodnúť, či sa majú sterilizovať alebo nie. Niektorí veria, že možné dlhodobé účinky chirurgického zákroku môžu viesť k impotencii. A odpovede na internete sú dvojaké.

Budeme analyzovať výhody a nevýhody postupu.

  1. Nie je to dočasný postup, ako napríklad chemická sterilizácia, chirurgická sterilizácia, už nemusíte premýšľať o spôsoboch ochrany po zvyšok svojho života. Malá nuance: až po 1,5-2 mesiacoch po operácii v spermiách so správnou technikou sa nedá nájsť žiadna spermia.
  2. Postup trvá len asi 20 minút a je vykonávaný ambulantne.
  3. Zväzok šourka po operácii je takmer neviditeľný.
  4. Chirurgická sterilizácia neovplyvňuje celkovú pohodu, erekciu a pocit orgazmu.
  5. Často možno čítať, že sterilizácia vedie k určitému omladeniu tela. V niektorých krajinách sa to vykonáva za týmto účelom.
  6. Sexuálny život je možný od chvíle, keď sa človek neobťažuje.
  7. Množstvo, farba, konzistencia spermií sa nemení.
  8. Sterilizácia neovplyvňuje hmotnosť, všeobecné zdravie človeka.
  1. Musíte presne vedieť, koľko detí chcete mať, pretože šance dieťaťa po sterilizácii sú malé. Maximálne množstvo, ktoré lekári môžu ponúknuť, je obnovenie kanálov až po dobu piatich rokov po operácii, hoci po takejto rekonštrukčnej operácii sú šance na tehotenstvo malé. Na internete však nájdete recenzie "šťastia".
  2. Aj po operácii sú možné komplikácie: hojenie rán, krvácanie s tvorbou hematómu. Aby ste sa vyhli tejto situácii, musíte starostlivo dodržiavať odporúčania lekára.
  3. Do mesiaca alebo dvoch po operácii sa budú musieť použiť ďalšie metódy antikoncepcie, až kým spermie nebudú už spermiami.
  4. Možné dlhodobé účinky vo forme epidémie a orchitídy. Ide o pomerne závažné komplikácie, ktoré môžu viesť k impotencii a rôznym sexuálnym poruchám. Toto je však možné len vtedy, ak počas operácie sú tieto oblasti semenníkov tiež náhodne ovplyvnené.
  5. Zaujímavá je aj skutočnosť, že po určitom čase v tele môže začať tvorbu antispermových protilátok, ale ich úloha vo výskyte akejkoľvek choroby nebola doposiaľ preukázaná.
  6. Jedná sa o drahý postup, cena sterilizácie začína od približne 15.000-20.000 rubľov.

Sterilizácia je dobrou alternatívou k iným metódam antikoncepcie, najmä ak človek už získal správny počet detí. Chemická sterilizácia sa tiež považuje za alternatívu trestu odňatia slobody pre pedofilov a násilníkov. Chirurgická sterilizácia je nezvratný proces, preto pred operáciou je potrebné zvážiť všetky výhody a nevýhody.

Sterilizácia mužov: výhody a nevýhody, cena, dôsledky a spätná väzba

Sterilizácia mužov: výhody a nevýhody, cena, dôsledky a spätná väzba

Publikované v: admin v mužskom zdraví 02.11.2017 0 299 Zobrazenia

Otázka výberu spôsobu ochrany pred tehotenstvom - antikoncepcia - je veľmi dôležitá medzi mladými ľuďmi a zrelými ľuďmi. Deti sú, samozrejme, dobré, ale ešte príjemnejšie, ak nie sú neočakávané a niekedy aj nežiaduce prekvapenie. Podľa štatistík najspoľahlivejšou metódou prevencie je sterilizácia a perorálna antikoncepcia - antikoncepcia. Chránia pred nežiaducim tehotenstvom v 99,9% prípadov. Všetky ostatné metódy poskytujú nespoľahlivý výsledok, ale majú mnoho ďalších výhod. V článku sa budeme podrobne venovať tomu, čo je sterilizácia mužov, aké druhy sterilizácie existujú a ich vlastnosti, ako aj možné dôsledky a komplikácie, výhody a nevýhody postupu, jeho cena.

Aká je podstata

Sterilizácia je výsledkom chirurgického zákroku, užívania hormonálnych alebo iných liekov, v dôsledku čoho sa spermie neobjavujú v ejakuláte. Niektorí zmiasť sterilizáciu s kastráciou, ale to sú úplne odlišné pojmy, rovnako ako dôsledky každého postupu pre telo.

  1. Pri kastrácii sa odstránia semenníky, pričom jednou z dôležitých funkcií je produkcia testosterónu, mužského pohlavného hormónu. Výsledkom je, že kastrované teleso človeka v neprítomnosti tohto hormónu prechádza mnohými zmenami, pretože to je množstvo testosterónu, ktoré odlišuje mužov od žien.
  2. Sexuálna funkcia nie je možná po kastrácii - neexistuje žiadna erekcia a sexuálna túžba - libido.

Sterilizácia u mužov od roku 1993 je oficiálne schválená v Rusku na účely antikoncepcie av priebehu rokov táto operácia získava popularitu a pozitívnu spätnú väzbu od tých, ktorí už tento postup podstúpili. Ak je operácia vykonaná na žiadosť muža - postup sa platí, ale koľko je táto metóda antikoncepcie, do značnej miery závisí od kliniky a regiónu, priemerná cena je 20.000 rubľov.

klasifikácia

Zvážte existujúcu klasifikáciu:

  1. Chirurgická sterilizácia mužov.
  2. Chemická sterilizácia (kastrácia).

Chemická sterilizácia u mužov je skôr ako kastrácia. Táto metóda je v mnohých krajinách rozšírená, aby sa zaoberala násilníkmi a pedofilmi. Chemická kastrácia je dokonca zavedená do legislatívy niektorých krajín ako miera trestu. Často môže byť chemická kastrácia alternatívou k doživotnému uväzneniu vo väzení alebo dokonca k trestu smrti. Podstata metódy spočíva v tom, že s určitou periodicitou by človek mal užívať drogy, spravidla ide o vysoké dávky ženských pohlavných hormónov. V dôsledku toho hladiny testosterónu prudko klesajú, a to znamená impotenciu a znížené libido. Príjem hormónov ovplyvňuje aj celkové zdravie - rýchlosť metabolizmu klesá, čo vedie k zvýšeniu telesnej hmotnosti a kosť sa stáva krehkou. Chemická kastrácia je reverzibilný proces, dočasné opatrenie trestu. Akonáhle človek prestane užívať tabletky alebo ak tela začne dostávať testosterón z vonku, obnoví sa sexuálna funkcia.

Chirurgická sterilizácia je operácia, ktorej podstata spočíva v obviazaní alebo spálení obojstranných ciev. Výsledkom je, že spermie vytvorené v semenníkoch nevstupujú do kanálu a nevstupujú do ejakulátu. Tento dobrovoľný postup a každý, kto dosiahne vek 35 rokov a má dve deti, sa môže sterilizovať. Operáciu možno vykonať aj pre ľudí s duševnými chorobami - bez ohľadu na vek a počet detí a tých, ktorých choroby sú kontraindikáciou pre pokračovanie rodu.

Druhy chirurgickej sterilizácie:

  • Použitie klasických metód chirurgie - prístup k cievam cez pokožku.
  • Použitím metódy punkcie - na koži nie je strih, iba malá diera je viditeľná, cez ktorú lekár obaľuje kanálik. Tento typ sterilizácie je bežný v Číne a Japonsku, kde má len pozitívne hodnotenie. Väčšina krajín sa riadi klasickým spôsobom.

Operácia sa zvyčajne vykonáva ambulantne pod miestnou anestézou a už po 30-40 minútach od postupu sa človek môže vrátiť domov sám.

Krátke etapy operácie:

  • Rozrezanie kože na miešku na oboch stranách alebo v strede je jeden rez.
  • Oddeľovanie nádob deferens striedavo z oboch strán.
  • Priesečník potrubia, obväzové konce. Alebo môžete jednoducho procoagulovať oblasti - jednoduchým spôsobom, cauterize.
  • Šitie rezu.

V porovnaní so sterilizáciou u žien je táto operácia u mužov menej traumatická a nebezpečná. Ženská sterilizácia je úplná dutina.

Výhody a nevýhody

Keďže postup je dobrovoľný, mnohí muži sa už dlho nemôžu rozhodnúť, či sa majú sterilizovať alebo nie. Niektorí veria, že možné dlhodobé účinky chirurgického zákroku môžu viesť k impotencii. A odpovede na internete sú dvojaké.

Budeme analyzovať výhody a nevýhody postupu.

  1. Nie je to dočasný postup, ako napríklad chemická sterilizácia, chirurgická sterilizácia, už nemusíte premýšľať o spôsoboch ochrany po zvyšok svojho života. Malá nuance: až po 1,5-2 mesiacoch po operácii v spermiách so správnou technikou sa nedá nájsť žiadna spermia.
  2. Postup trvá len asi 20 minút a je vykonávaný ambulantne.
  3. Zväzok šourka po operácii je takmer neviditeľný.
  4. Chirurgická sterilizácia neovplyvňuje celkovú pohodu, erekciu a pocit orgazmu.
  5. Často možno čítať, že sterilizácia vedie k určitému omladeniu tela. V niektorých krajinách sa to vykonáva za týmto účelom.
  6. Sexuálny život je možný od chvíle, keď sa človek neobťažuje.
  7. Množstvo, farba, konzistencia spermií sa nemení.
  8. Sterilizácia neovplyvňuje hmotnosť, všeobecné zdravie človeka.
  1. Musíte presne vedieť, koľko detí chcete mať, pretože šance dieťaťa po sterilizácii sú malé. Maximálne množstvo, ktoré lekári môžu ponúknuť, je obnovenie kanálov až po dobu piatich rokov po operácii, hoci po takejto rekonštrukčnej operácii sú šance na tehotenstvo malé. Na internete však nájdete recenzie "šťastia".
  2. Aj po operácii sú možné komplikácie: hojenie rán, krvácanie s tvorbou hematómu. Aby ste sa vyhli tejto situácii, musíte starostlivo dodržiavať odporúčania lekára.
  3. Do mesiaca alebo dvoch po operácii sa budú musieť použiť ďalšie metódy antikoncepcie, až kým spermie nebudú už spermiami.
  4. Možné dlhodobé účinky vo forme epidémie a orchitídy. Ide o pomerne závažné komplikácie, ktoré môžu viesť k impotencii a rôznym sexuálnym poruchám. Toto je však možné len vtedy, ak počas operácie sú tieto oblasti semenníkov tiež náhodne ovplyvnené.
  5. Zaujímavá je aj skutočnosť, že po určitom čase v tele môže začať tvorbu antispermových protilátok, ale ich úloha vo výskyte akejkoľvek choroby nebola doposiaľ preukázaná.
  6. Jedná sa o drahý postup, cena sterilizácie začína od približne 15.000-20.000 rubľov.

Sterilizácia je dobrou alternatívou k iným metódam antikoncepcie, najmä ak človek už získal správny počet detí. Chemická sterilizácia sa tiež považuje za alternatívu trestu odňatia slobody pre pedofilov a násilníkov. Chirurgická sterilizácia je nezvratný proces, preto pred operáciou je potrebné zvážiť všetky výhody a nevýhody.

Sterilizácia mužov: výhody a nevýhody, cena, dôsledky a spätná väzba