Mirena. recenzia

Prevencia

Celkový počet príspevkov: 4111

11.12.2009, Vika
Mám tri roky. Prišli s lekárom k tomuto rozhodnutiu, pretože som mal tiež cysty fibrómu a vaječníkov a všetko toto za 36 rokov začalo sprevádzať dvojmesačné krvácanie. Pili som 5 mesiacov Dufaston za 0,5 tabliet denne a potom som doručil Mirenu. Čo je mesiac, na ktorý som zabudol, tesnenia nekupujú, do 2 dní je zanedbateľné vypúšťanie, ale spravujem každodenné tesnenia. Nič ma neobťažuje a cysty na jednom vaječníku úplne zmizli, na druhom, bohužiaľ alebo tak ďaleko, nie. Cítim sa skvele. Neobnovil sa, libido sa neznížilo. A želám vám rovnako.

27.11.2009, Yana
46 rokov Drahý lekár a dievčatá! Len chcem povedať, najdôležitejšou vecou je kompetencia lekára. Počas liečby myomy a hyperplázie som mal 26 rokov. Okrem škrabania a hormónov nebolo predpísané nič. To všetko, viete, dalo dočasný účinok. Žijem v Odesse. Otvorili sme dobrú kliniku (aj keď to bola tá, kde odmietli pomôcť herektorovi Krasku), ale našiel som to len pre seba, môj lekár. Už rok som nosila Mirenu. Bolo ťažké skryť prvý mesiac. Zakrútený, bolestivý, vyčerpaný a plakal. Zobrala sa do ruky a vydržala. V roku výsledok - jedno miesto opustilo absolútne (bolo 15 mm) iný začal s 25 mm - na 15 mm. Bleeds nie sú prítomné, mesiace. stabilný. Hmotnosť sa normalizovala. To tiež niekedy ťahá spodnú časť chrbta a ubližuje hrudníku, ale je to nezmysel v porovnaní s tou nočnou morou už 20 rokov. Som veľmi potešený. Ďakujem Vám môjmu lekárovi-Gadyuchenko APZA IND. PRÍSTUP. Prajem všetku kvalifikovanú medu. pomoct.

25.11.2009, Lana
46 rokov. Mirena stojí 9 mesiacov, teraz sa vyskytujú mesačné bolesti v dolnej časti brucha, zvýšená maternica a myóm, diagnóza myómov 7-8 týždňov, adenomyóza. Ponúknite operáciu. Stojí to za to? Ďakujem vám.

    11/26/2009, [email protected]
    Dobrý večer. Ďakujeme za konzultáciu. Neviem, s čím súvisím, ale cítim sa veľmi zlý, môj pás je veľmi bolestivý a stav zdanlivo trpí vreckami, slabosťou, nevoľnosťou. Sexuálny život nežijem, tehotenstvo je vylúčené, začalo rásť tenké. Je to dôvod v špirále a je potrebné ju odstrániť? Ďakujeme za konzultáciu.

15.1.2009, Olesya
Mám 28 rokov. Mám niekoľko maternicových fibroidov, trpí bohatou a bolestivou menštruáciou. Lekár-gynekológ odporučil dodať Mirenu. Mirena stojí 9 mesiacov, ale zbavil som sa bolesti a krvácania. Ale počas tejto doby sa moja maternica a fibroidy zvýšili dvakrát. tj Pred inštaláciou Mireny bola veľkosť maternice 85x70x90 a teraz 140x100x133. Povedz mi, môže Mirena vyvolávať rast myómov. Myomas má dva typy: subserózny a submukózny. Vopred, veľa ďakujem!

26.11.2009, Tatiana
A ja som mal ten istý prípad: maternica sa značne zvýšila a malé fibroidy sa zvýšili súčasne. Veľké fibroid sa nezmenil. Po 9 mesiacoch "MIRENA" som sa sotva mohol ohýbať. Potom sa maternice tlačený v pokoji, to všetko bolo sprevádzané veľkým krvácaním sa Mirena už sa jedná o obal navyše endometria s endometria velichinoi veľkými kusmi päsť. Môj gynekológ nemohol vysvetliť nič. Nikdy na ňu nikdy neuvediem MIREN! NEBEZPEČNÉ PRE ŽIVOT pod myomas!

    11/27/2009, Tatiana
    Bohužiaľ analýza tkanív neudelila, pretože sa to všetko stalo doma. Gynekológ povedal, že táto masa by mohla tvoriť myóm?
    Urobila ultrazvuk, veľkosť myomu zostala nezmenená => nebola súčasťou myómov. Necítila žiadne príznaky tehotenstva. Žijem vo Francúzsku a na webovej stránke francúzskych žien som našiel podobný prípad s Mireanom a lekár tiež nedal ženu vysvetlenie. Čo to bolo, lekárovi?

10.12.2009, Natalia
Vitajte! Mám 26 rokov. Pri 4 rokoch diabetu závislého od inzulínu. Po inštalácii sveta klesá libido po sexuálnom styku na sliznici labia - veľmi korenisté pocity. Klinika postupne oslabuje, ale starám sa o to ďalej.

11/21/2009, Lily
Vitajte! Som myómy 2cm navrhol chirurgické odstránenie maternice, silné krvácanie bol 1,5 mesiaca, som nešiel, a lezie, rodinného lekára, zakázal činnosť a poslaný späť do 3m odborníkov ponúkol jeden hormón špirála, tumor, zvýšená maternice. Súhlasil som, 3 dni bolesti, 2 týždne krvi. Už uplynuli 3 roky a fibróma odišla, nastala klimakterická doba, všetko je dobré, všetci majú rôzne organizmy a reakcie sa pokúšajú. Osobne som veľmi šťastný!

11/13/2009, Oxana
Prompt prosím na mňa zmier každý mesiac ovuláciu (ultrazvuk vykazuje veľké folikuly), či sa na to špirála sa bude diať aj naďalej hojné sliznice výtok, hoci to bolo opakovane ošetrené vosp.protsess.

17.1.2009, Svetlana (50 rokov)
Po odstránení lieku MIRENA sa hrozné, hojné vyprázdnenie zastavilo bez akejkoľvek liečby.

09.11.2009, vita
ahoj Povedz mi, prosím, a môžu sa vyskytnúť vedľajšie účinky v akom časovom rámci. Napríklad žena, ktorá zvýšila rast vlasov na tvári, Mirena stála 5 mesiacov. Mám 2 mesiace, čítal som recenzie na tomto fóre, som zúfalý a vždy sa pozerám do zrkadla, ak je niečo. Zaujímalo by ma, kedy táto žena začala tento rast vlasov. Ak pôjdete na fórum, odpovedzte. Ďakujem vám.

Špirála Mirena s myómom

obsah

Čoraz častejšie gynekológovia odporúčajú Mirenu - špirálu, ktorá je s myómami väčšinou pozitívna. Myóm je benígny novotvar, v medicíne je toto ochorenie opísané ako zvýšenie proliferácie tkaniva na stenách a maternicovej dutine. Ak bola choroba zistená takmer okamžite, pravdepodobnosť rýchleho zotavenia bez komplikácií je 97%. Situácia sa líši od pacientov, ktorí sa nedávno obrátili na pomoc lekárom, v tomto prípade je ťažké urobiť akékoľvek prognózy. Myóm je taká choroba, že nie je známe, čo ohrozuje "zajtra", akékoľvek spomalenie liečby môže viesť k vážnym následkom. Zvýšenie veľkosti nádoru nastáva podľa niektorých neznámych zákonov, proces rastu nádorov prebieha v niekoľkých štádiách.

Intrauterinné zariadenie

Vedeli ste, že námorníctvo sa začalo používať v polovici minulého storočia? Keď sa intrauterinná antikoncepcia stala známa po celom svete, stala sa medzi ženami všeobecne známa. Stalo sa to nielen preto, že reakcie prvých klientov tejto metódy antikoncepcie spôsobili nepríjemné vzrušenie. V sedemdesiatych rokoch bola uvoľnená prvá antikoncepcia obsahujúca meď, jej účinnosť bola obrovská. Napriek tomu boli pripomienky pacientov zmiešané, rovnako ako u niektorých, IUD spôsobilo krvácanie.

V druhej polovici sedemdesiatych rokov boli vo svete objavené nové IUD obsahujúce hormóny. Tieto liečebné produkty sú vysoko účinné, nespôsobujú krvácanie, myomový nádor sa zastaví v raste a dokonca klesá.

Prostriedky intrauterinnej antikoncepcie u chorôb maternice

Podľa štatistických údajov bolo zistené, že jednoduché inertné intrauterinné antikoncepčné prostriedky sú neúčinné. Ak sa spýtate lekárov, aké prostriedky námořnictva sú dnes najobľúbenejšie, 8 odborníkov z 10 vám povie - je to špirála mieru! Jednoduché inertné antikoncepčné prostriedky navyše k tomu, že nie sú účinné, ale nie sú vhodné pre ženy, ktoré nie sú známe matku, ako sú, namiesto toho, aby bránili naopak priťahujú infekcie, kvôli ktorej môže dôjsť k neplodnosti!

Pre ženy s chronickými problémami a komplikáciami je špirála Mirena skutočným nálezom. Keďže nielen chráni pred nežiaducim tehotenstvom, ale zaobchádza s problémom zvnútra a priamo ovplyvňuje zameranie choroby. Ak nehovoríme o lekárskom jazyku, podstatou jeho inštalácie je nasledovná: špirála mireny, kým v maternicovej dutine uvoľňuje do nej potrebné množstvo hormónov cez membránu. Doručenie tohto hormónu sa uskutočňuje priamo na nádore so spirálou mirenu, znižuje sa obvyklá denná dávka lieku od 140 do 20 mikrogramov.

Celkový objem tela výrazne ovplyvňuje obsah hlavnej látky v krvi. U dievčat s nízkou hmotnosťou je obsah levonorgestrolu v plazme 1,5-krát vyšší. Hlavná látka je takmer úplne rozložená pečeňou a opúšťa sa priamo cez obličky.

Komentáre pacientov k tejto metóde sú veľmi dobré, čo znamená, že je nielen bezpečné, ale aj účinné. Bežná špirála v myóme vedie k zlým dôsledkom, môže spôsobiť rýchly rast nádoru. Odborníci v oblasti medicíny jednomyseľne tvrdia, že len svet, neublíži, má navyše najsilnejší terapeutický účinok. Preskúmanie pacientov ukázalo, že špirála nemá vedľajšie účinky a môže ju použiť aj dojčiace matky.

Vedľajšie účinky

  • Často sa mení nálada;
  • ekzém;
  • Môže to byť opuch;
  • Zvýšená srsť;
  • Svrbenie a podráždenie;
  • Plešatosť.
  • Alergická reakcia.

Spirála sveta - to, čo potrebujete vedieť o nej

Tento hormonálny systém, ktorý je inštalovaný vnútromaternicou, je hlavným rozdielom od ostatných hormónov v zásobníku s hormónom, ktorý je v jeho zložení blízko prirodzeného ženského hormónu. Vo svojej podobe sa špirála sveta nelíši od iných systémov, má tvar T, zatiaľ čo jeho štruktúra je vizuálne podobná tvaru maternice. Na samom konci zariadenia sú dve slučky, ktoré sú určené na odstránenie systému po jeho použití.

Spravidla je takéto zariadenie umiestnené na päť rokov za predpokladu, že dievča neplánuje tehotenstvo v blízkej budúcnosti. Takáto ochrana z hľadiska spoľahlivosti je porovnateľná so sterilizáciou. Svedectvo pacienta ukázalo, že medzi tisíc dievčat so zavedeným systémom iba dve otehotneli. Dôležitým rozdielom od takejto procedúry, ako je sterilizácia, je to, že po užití antikoncepcie môže žena otehotnieť.

Pred priamou inštaláciou je potrebné vykonať gynekologické vyšetrenie, aby sa úplne eliminovali všetky riziká. Koniec koncov, rovnako ako akákoľvek droga, toto zariadenie má aj svoje vlastné kontraindikácie.

Mnoho kontraindikácií, v ktorých nie je možné umiestniť špirálu

  1. Nie je možné zistiť, či je počas obdobia vyšetrenia tehotenstvo.
  2. Takisto takisto prekáža prítomnosti akejkoľvek infekcie sexuálnej povahy.
  3. Zápalové choroby maternice neumožňujú inštaláciu IUD.
  4. Akútne alebo chronické ochorenia v panvovej oblasti.
  5. Neznášanlivosť hormonálnej drogy tiež bráni tomuto procesu.
  6. Cervicitída.
  7. Septický potrat.
  8. Infekcia močového systému.

Od výskytu panvových ochorení, ktoré sa veľmi ťažko liečia, dôjde k zníženiu antikoncepcie. Tento spôsob nie je vhodný pre vysoké náchylnosti k závažných ochorení infekčné povahy, vrátane to platí pre pohlavné oblasti (systematická zmena mužov, nižší odpor). Pri dysplázii, malígnych novotvaroch, vrodených zmenách v tele je tento spôsob liečby tiež kontraindikovaný. Keďže hlavná látka lieku je rozdelená do pečene, takýto systém je kontraindikovaný u pacientov s patológiou tohto orgánu as cirhózou.

Tento spôsob liečby nie je okrem iného povolený za prítomnosti rakoviny. Systémový účinok levonorgestrolu na celkový stav človeka je slabo vyjadrený. Hormonálne zariadenie by sa však malo používať so špeciálnou obozretnosťou v prípadoch, keď takéto lieky nie sú povolené. To platí najmä pre tých, ktorí kedysi trpeli porušovaním obehu, ťažkou migrénou a tým, s hypertenziou, diabetes mellitus, tromboflebitída, a tendencia k tvorbe krvných zrazenín. V takýchto prípadoch je potrebné správne porovnať úroveň rizika a užitočnosti z použitia takejto terapie. Otázka o inštalácii námorníctvo by mali byť riešené výhradne na základe odporúčania gynekológa, a v tej dobe používaných zariadení, musí byť neustále monitorovaný lekárom a ktoré majú byť testované.

Vlastnosti špirály

Ako bolo uvedené skôr, mirena má niekoľko výhod, s chorobami maternice. Pri použití tejto metódy liečby v priebehu času sa maternicová dutina stáva pružnejšou a mäkšou, hlien je silnejší, čo zabraňuje 100% pravdepodobnosti otehotnenia. Ak sa žena rozhodne pre seba, že je čas, aby mala rodinu, môže kedykoľvek vybrať IUD a otehotnieť. Antikoncepčný prostriedok, ktorý sa používa iba počas menštruácie, je úplne bezbolestný. Myóm sa liečí veľmi efektívne, potvrdenia pacienta to potvrdia, ak je nádor, prestane rásť. Táto technika je alternatívou k odstráneniu maternice, navyše pomáha bojovať proti takým ochoreniam, ako je hyperplázia a endometrióza.

Náskok námorníctva

  1. Bezpečný spôsob liečby;
  2. Ide o alternatívu k odstráneniu maternice.
  3. Keď myomas zabraňujú rastu nádoru;
  4. Zabraňuje neželanému tehotenstvu;
  5. Bezbolestná inštalácia;
  6. Má liečivý účinok;
  7. Nepozoruje sa prírastok hmotnosti;
  8. Zvýšené libido;
  9. Myómia postupne klesá.

cons

  1. Drahé potešenie.
  2. Hormóny, že táto antikoncepčná sekrécia niektorými liekmi je nekompatibilná.
  3. Zvyknete si na to dlho.
  4. Počas menštruácie môže byť hlava bolavá.
  5. Po kritických dňoch sa môže stále "rozmazávať" týždeň.
  6. Počas sexu môžete cítiť nepohodlie.

Ako nainštalovať

Sterilné balenie sa otvára len pred priamou administráciou systému. Predbežne otvorené balenie podlieha okamžitej likvidácii, už to bude lekársky odpad. Iba taký skúsený lekár by mal vykonať takúto "mini prevádzku". Pred zavedením zariadenia musíte konzultovať s gynekológom a dozvedieť sa podrobné informácie o všetkých vedľajších účinkoch. Ak sa rozhodnete pre inštaláciu tohto systému, musíte najskôr predložiť prehľad panvovej oblasti. Všetky zápalové procesy v tele v čase zavedenia zariadenia musia byť vyliečené. Pred zavedením zariadenia poznať umiestnenie vagíny, rovnako ako jeho veľkosť a tvar. Správna poloha systému zaručuje rýchlu liečbu tejto choroby a žiadne problémy.

recenzia

Poloha ženy sú presne rozdelené na polovicu, niektorí pacienti tvrdia, že po inštalácii často začali byť pozorované v zlej nálade, depresia, pocity depresie, poruchy menštruačného cyklu, a niekedy dokonca javiť ako nepríjemný bolesť v bruchu. Je však správne povedať, že všetky tieto recenzie napísali ženy, ktoré používali túto metódu menej ako tri mesiace, a to je príliš krátke obdobie na podanie sťažností.

Odpovede druhej polovice pacientov naopak hovoria, že používajú tento systém niekoľko rokov a sú veľmi spokojní s týmto účinkom.

Odborníci tvrdia, že nie je potrebné spúšťať veci, intrauterinná antikoncepcia by mala vykonávať určitú "prácu". Telo musí zvyknúť na cudzie telo, pretože sama žena by si mala zvyknúť na myšlienku, že toto zariadenie je pre ňu v určitej dobe nevyhnutné. Proces liečby a jej výsledok sa nezobrazí za mesiac, musíte to pochopiť, musíte ísť na zotavenie po dlhú dobu a vytrvať. Najprv musíte zmeniť svoj spôsob života, správanie a iné nuance a svet vám pomôže ďalej v boji proti vašej chorobe.

Názory lekárov na používanie špirály Mirena v myómoch

Myóm maternice je benígny nádor citlivý na hormóny, ktorý sa vyskytuje vo svalovej vrstve maternice. Na liečenie patológie sa používajú rôzne metódy, chirurgické aj konzervatívne. Väčšina známych drog nie je schopná bezpečne zbaviť ženu problému a iba hysterektómia môže ukončiť túto situáciu. Takýto radikálny spôsob liečby je absolútne neprijateľný pre ženy plánujúce tehotenstvo, takže sa špecialisti snažia nájsť iné spôsoby ovplyvnenia myometria nádoru.

Podľa lekárov môže byť špirála Mirena použitá pre myóm, ale iba v prípade, že neexistujú jednoznačné kontraindikácie. Boli vyvinuté schémy liečby benígnych nádorov maternice s IUD s obsahom hormónov, ale doteraz sa gynekológovia nedospeli ku konsenzu v tejto otázke. A ak niektorí odborníci odporúčajú Mirenu ako účinnú antikoncepciu a nápravu, iní odrádzajú svojich pacientov od používania IUD na pozadí fibroidov. Keď sa rozhodnete použiť Mirenu, žena by mala zvážiť všetky výhody a nevýhody a získať úplné informácie o svojom zdraví.

Intrauterinná antikoncepcia: princíp účinku

Mirena je intrauterinný liečebný systém. Liečivo je klasifikované ako hormonálna antikoncepcia a IUD. Spolu s špirálou je Mirena súvisí len s tým, že je umiestnená v maternicovej dutine. Všetky ostatné charakteristiky sa výrazne líšia a Mirene je úplne odlišnou metódou prevencie nežiaducich tehotenstiev.

Špirála spoločnosti Mirena sa líši od nehormonálnych IUD v tom, že okrem mechanického pôsobenia uvoľňuje hormonálne účinné látky obsiahnuté v nej, čo zvyšuje jej účinnosť.

Porovnávacie charakteristiky vnútromaternicových špirál sú uvedené v tabuľke:

Liečba gynekologických ochorení

Zvyšovanie viskozity cervikálneho hlienu;

Znížená motilita spermií;

Zníženie ovulácie (u malého počtu žien)

Vývoj aseptického zápalu slizničnej vrstvy maternice;

Spomalenie peristaltiky vajíčkovodov

Perl index, ktorý je miera zlyhania, je počet žien zo 100, ktorí otehotneli pri použití určitej metódy antikoncepcie.

Výhody a nevýhody spoločnosti Mirena

Prečo odporúčajú lekári tento konkrétny nástroj na súčasnú antikoncepciu a liečbu fibroidov? Výhody Mireny sú zrejmé:

  • Vysoká účinnosť: minimálne riziko nežiaduceho tehotenstva;
  • Dlhotrvajúca akcia: špirála sa dá raz za 5 rokov;
  • Dobrá znášanlivosť;
  • Pozitívny vplyv na myomatózne uzliny;
  • Prevencia hyperplázie a endometriózy;
  • V niektorých prípadoch je to dobrá alternatíva k chirurgickej liečbe fibroidov.

Mnoho žien sa zaujíma, aký druh špirály je lepšie dať - bežný alebo obsahujúci hormóny? Lekári neodporúčajú používať špirálu s myómiou, pridávajúc meď, striebro alebo zlato. Takéto lieky neobsahujú hormóny, čo znamená, že nemajú potrebný účinok na patologický proces. Zvyčajné vnútrožilové teliesko bude slúžiť len ako antikoncepcia, zatiaľ čo Mirena môže poskytnúť potrebný liečebný účinok.

Mirena je nielen účinná a vhodná ako antikoncepcia, ale aj kvôli obsahu hormónov pôsobí pozitívne na myomatózne uzliny.

  • Ak chcete nainštalovať a odstrániť Mirenu, potrebujete navštíviť lekára: nebudete to môcť urobiť sami;
  • Počas sexu môže partner cítiť antény vo vagíne ženy. Problém je vyriešený prerezávaním dlhých nití na schôdzi gynekológa;
  • Adaptácia trvá 3 až 4 mesiace a v tomto čase sa môžu vyskytnúť nežiaduce vedľajšie účinky.
  • Vysoké náklady.

Indikácie pre aplikáciu spoločnosti Mirena

Intrauterínny systém Mirena sa používa ako moderný, vysoko účinný prostriedok na prevenciu nežiaducich tehotenstiev. Podľa vlastností môže byť liek porovnávaný s kombinovanými perorálnymi kontraceptívami. Mirena výrazne získava obvyklé nehormonálne špirály. Ak je na pozadí IUD niekedy možné na začiatku tehotenstva (aj keď sú dodržané všetky pravidlá inštalácie a prevádzky), potom pri používaní hormonálneho vnútromaternicového systému je riziko minimalizované.

Druhy intrauterinných systémov: nehormonálny tvar T alebo vo forme reťazca pokrytého meďou alebo striebrom a hormonálnym tvarom T s plastovým valcom, ktorý obsahuje hormón.

Mirena obsahuje levonorgestrel (20 μg / deň). Ide o gestagén, ktorý má určitý vplyv na sliznicu maternice a krčný hlien, čím zabraňuje nežiaducim tehotenstvám. Inštalácia zariadenia Mirena je zobrazená v takýchto situáciách:

  • Potreba dlhodobej spoľahlivej antikoncepcie (špirála sa používa 5 rokov);
  • Jeden sexuálny partner (Mirena nechráni pred PTS);
  • Prítomnosť v anamnéze druhu (IUD je najlepšou možnosťou pre ženy, ktoré pôrodujú).

Motto Mireny "Put - and forget", čo určuje jeho popularitu medzi ženami. Vyráža len pomerne vysokú cenu. Náklady na inštaláciu hormonálnej IUD je asi 10-12 tisíc rubľov.

Použitie vnútromaternicového systému Mirena je možné u žen s neplodnými účinkami s terapeutickým účelom.

Mirena je nielen antikoncepciou, ale aj terapeutickým systémom. Použitie lieku Mirena je oprávnené v prítomnosti fibroidov v takýchto situáciách:

  • Viacnásobné alebo jediné intersticiálne a vedľajšie uzliny malé (do 2,5 cm alebo 5 týždňov) a stredné (do 5 cm alebo 12 týždňov) veľkosti;
  • Krvácanie z maternice na pozadí fibroidov;
  • Veľká, bolestivá a dlhotrvajúca menštruácia;

Podľa praktických lekárov - gynekológov, použitie Mireny v myomu nie je vždy opodstatnené. Dokonca aj v prítomnosti indikácií môže mať špirála nepriaznivý vplyv na zdravie ženy. Pred inštaláciou IUD by sa mal posúdiť všeobecný stav pacienta, mala by sa identifikovať súvisiaca patológia a až potom by sa malo urobiť dobre zvažované rozhodnutie.

Návod na použitie

Pred zavedením hormonálnej špirály je ženke priradená ultrazvuk z panvových orgánov. Lekár by mal zhodnotiť veľkosť a počet myomatóznych uzlín, ich polohu a prítomnosť súbežnej patológie. Predbežná sanácia vagíny je povinná. IUD sa môže vložiť iba v neprítomnosti zápalových procesov v pohlavných orgánoch.

Pred inštaláciou Mireny je povinná konzultácia gynekológa a ultrazvukové vyšetrenie.

Hormonálny systém Mirena sa podáva 4. až 6. deň cyklu, keď krvácanie je znížené alebo úplne zastaví. IUD je inštalovaný iba lekárom. Pokusy o samo-zavedenie špirály môžu mať za následok perforáciu maternice a krvácanie.

Schéma inštalácie spoločnosti Mirena:

  1. Pacient sa nachádza na gynekologickej stolici;
  2. Lekár odhalí krk v zrkadlách, ošetruje antiseptickými látkami, uchopí horný ret s guľkovými kliešťami;
  3. Gynekológ testuje priepustnosť cervikálneho kanála, vyhodnocuje hĺbku dutiny. Postup je možné vykonať pod ultrazvukovým ovládaním. Pri detekcii synechie, submukóznych uzlín, deformácie dutiny nie je zavedená špirála;
  4. Ak sú splnené všetky podmienky a nie sú odhalené žiadne kontraindikácie, lekár vstupuje do špirály do maternicovej dutiny pomocou vodiča. V prípade potreby je rozšírený krčný kanál;
  5. Ak existujú nejaké pochybnosti, vykoná sa následný ultrazvuk na posúdenie pozície Mireny v maternici.

Odstránenie IUD je tiež ošetrené lekárom. Gynekológ starostlivo vytiahne vlákna, kým celá špirála nie je vonku. Nový systém je možné nainštalovať ihneď po extrakcii predchádzajúceho.

Inštaláciu IUD by mal riešiť iba gynekológ, nie je možné samostatne vytvoriť špirálu.

Účinok intrauterinnej antikoncepcie pri ochoreniach maternice

Po inštalácii má hormónová špirála Mirena nasledujúce pozitívne účinky:

  • Dočasná reverzibilná atrofia endometria - sliznica maternice sa stáva tenkou, čo znižuje množstvo straty krvi, znižuje riziko vzniku anémie s nedostatkom železa;
  • Stabilizácia alebo zníženie veľkosti myómov.

Všetky tieto účinky sa dosahujú pri dennom uvoľňovaní levonorgestrelu v maternicovej dutine. Hormón sa týka progesterónov a proti nemu dochádza k zníženiu hladiny estrogénov. Je známe, že nadbytok estrogénu je jednou z hlavných príčin vývoja maternicových fibroidov. Použitie lieku Mirena umožňuje vyrovnať tento faktor a tým znížiť veľkosť nádorových uzlín. V kombinácii s vysokým antikoncepčným účinkom to robí Mirenu jedným z najlepších liekov na liečbu maternicových ochorení. Alternatívne môžu byť na rovnaký účel použité agonisty a progestíny hormónu uvoľňujúce gonadotropín.

Intrauterínny systém sa používa na prevenciu adenomyózy (endometriózy maternice) a hyperplázie endometria (najmä na pozadí hormonálnej substitučnej liečby estrogénmi). S už vytvorenou patológiou sa použitie IUD neodporúča.

Kontraindikácie: ak nie je možné vložiť IUD

Terapeutická špirála Mirena sa v takýchto situáciách nepoužíva:

  • Myomatózne uzly veľkých rozmerov (viac ako 5 cm alebo 12 týždňov);
  • Submukózny myóm, ktorý rastie v maternicovej dutine (takýto nádor by sa mal odstrániť);
  • Akékoľvek fibroidy vedúce k deformácii dutiny maternice;
  • Podozrenie z zhubnej degenerácie vzdelávania;
  • Nekróza fibroidov a krútenie nohy (indikuje sa chirurgická liečba);
  • Kombinácia myómu s endometriózou a hyperpláziou endometria.

Viacnásobné myómy, deformujúce maternicovú dutinu, sú jednou z kontraindikácií pre inštaláciu vnútromaternicového zariadenia.

Špirálovitá Mirena sa môže zistiť počas laktácie (6-8 týždňov po pôrode).

Existujú tiež všeobecné kontraindikácie pre nastavenie lieku Mirena (bez ohľadu na prítomnosť fibroidov):

  • Tehotenstvo (alebo podozrenie z toho);
  • Zhubné nádory maternice, prílohy, mliečne žľazy;
  • Zápal panvových orgánov (vrátane postpartum endometritídy, stav po septickom potrate - 3 mesiace);
  • Infekcie močových ciest: uretritída a cystitída v akútnom štádiu;
  • Cervikálna dysplázia;
  • Krvácanie z maternice z nejasnej etiológie;
  • Ťažká patológia pečene;
  • Individuálna intolerancia voči lieku.

V menopauze nie je Mirena. S nástupom menopauzy mnohé fibroidy zmiznú samy o sebe a je zbytočné použiť IUD na lekárske účely. Mirena môže byť predpísaná na antikoncepciu, ale vo veku maximálne 65 rokov (neexistujú žiadne štúdie o tejto kategórii žien).

V období menopauzy sa neodporúča používať hormonálne vnútrožilové telieska.

Navy Mirena sa zvyčajne nepoužíva na maternicové fibroidy. V tomto nádore dominuje spojivové tkanivo, má tendenciu k nepredvídateľnému rastu a agresívnemu priebehu. V fibroidoch je indikované dynamické pozorovanie alebo chirurgická liečba.

Komplikácie a nežiaduce dôsledky

Podľa recenzií je hormonálna špirála dobre znášaná a väčšina žien zaznamená zlepšenie stavu, keď sa používa. Myóm sa znižuje, panvové bolesti odchádzajú. Menštruačný cyklus sa normalizuje, mesačné sa stávajú menej bohatými. 20% žien rozvíja oligomenoreu - veľmi slabú a krátku menštruáciu. Zníženie straty krvi sa považuje za pozitívny stav spoločnosti Mirena. Po odstránení IUD sa menštruačný cyklus vráti do normálu v priebehu 6-12 mesiacov.

Na pozadí používania vnútromaternicovej špirály Mirena je možné vyvinúť vedľajšie účinky:

  • Systémový účinok na telo, prejavujúci sa ako nevoľnosť, bolesť hlavy, citlivosť mliečnych žliaz, akné, zníženie nálady. Všetky symptómy zaniknú po 3-4 mesiacoch (adaptačné obdobie);
  • Akocyklické krvácanie z maternice sa vyskytuje u každého piateho pacienta. Toto sú nepríjemné škvrny, ktoré sa objavujú uprostred cyklu. Po 3-4 mesiacoch krvácanie prestane. Ak výtok nie je spojený s organickou patológiou alebo tehotenstvom, Miren sa nesmie odstrániť;
  • Amenorea - úplná absencia menštruácie. Považuje sa to za bežný prípad pri inštalácii IUD, ktoré liečba nevyžaduje. Je potrebné vylúčiť tehotenstvo (darovať krv do hCG);
  • Funkčné ovariálne cysty sa vyskytujú u každej desiatej ženy, ktorá používa vnútrožilové vnútrožilové teliesko. Liečba sa neuskutočňuje: zvyčajne cysty sa odvíjajú nezávisle.

Použitie hormonálnej špirály môže viesť k vzniku komplikácií:

  • Vyhostenie (prelamácia IUD) - krvácanie a bolesť v dolnej časti brucha. Je nevyhnutné konzultovať s lekárom, aby nahradila špirálu;
  • Maternicovej perforácia - dochádza v čase inštalácie a je častejšia u žien s abnormalitami maternice alebo myómy narušujúcich dutiny genitálie.

Materinská a ektopická gravidita na pozadí Mireny sa vyskytuje v 0,1% prípadov. Na prispenie k koncepcii dieťaťa môže dôjsť k čiastočnej strate systému. Pri potvrdení gravidity maternice sa odporúča odstrániť špirálu. V opačnom prípade je riziko potratu neskôr, postpartum endometritída a iné nebezpečné komplikácie vysoké. Často tehotenstvo na pozadí IUD končí spontánnym potratom v prvom trimestri.

Existuje malá pravdepodobnosť tehotenstva (ektopická aj maternica) za prítomnosti zavedenej špirály. Ak máte podozrenie na tehotenstvo, okamžite sa poraďte s lekárom.

Dôležité aspekty: čo potrebujete vedieť pri inštalácii Mireny

Zhrnutie by sme mali zdôrazniť niekoľko kľúčových bodov:

  • Môžete dať Mirenu do myomu maternice, ak neexistujú žiadne kontraindikácie. Špirála pomáha s touto patológiou: veľkosť uzlov sa znižuje, riziko krvácania klesá;
  • Ak ste našli myóm po vložení IUD, nemusíte odstrániť špirálu. Zobrazuje sa dynamické pozorovanie, ultrazvukové monitorovanie. S vývojom krvácania by sa výskyt bolesti v dolnej časti brucha mal poradiť s lekárom;
  • Rast fibroidu na pozadí IUD je zámienkou na odstránenie špirály;
  • Ženy vo veku 40 rokov a staršie môžu mať Mirenu až po vyšetrení gynekológa a terapeuta. Kontraindikácie pre zavedenie hormonálnych nitrožnít môžu byť srdcové a cievne ochorenia, patológia pečene. Je potrebné posúdiť možné riziká a až potom urobiť dobre zvažované rozhodnutie;
  • Ovariálne cysty nie sú ospravedlňovaním pre odstránenie Mireny, ale musíte sa podrobiť kontrole a uistiť sa, že nádor je v dobrej kvalite.

Po inštalácii IUD by ste mali pravidelne navštevovať svojho lekára. Prvé následné vyšetrenie a ultrazvuk sa vykonáva 7 dní po zavedení špirály. Lekár musí zabezpečiť, aby bol systém správne nainštalovaný. Od tohto momentu je oprávnený vykonávať sexuálny život bez ďalších prostriedkov antikoncepcie. Nasledujúca skúška sa vymenuje po 1 mesiaci a potom každých 6 mesiacov počas 5 rokov. Po určenom období musí byť Mirena odstránená. Ak sa u Vás objavia akékoľvek nepohodlie, strata antény špirály alebo podozrenie na tehotenstvo, mali by ste čo najskôr konzultovať s lekárom.

Mirena

Popis je aktuálny 5.3.2015

  • Latinský názov: Mirena
  • ATX kód: G02BA03
  • Účinná zložka: Levonorgestrel (levonorgestrel)
  • výrobca: Bayer Schering Pharma AG (Nemecko, Fínsko)

štruktúra

I intrauterinné zariadenie obsahuje:

  • levonorgestrel- 52 mg;
  • polydimetylsiloxánový elastomér - 52 mg.

Forma vydania

Vnútromaternicové Mirena terapeutický systém je biely alebo takmer biely hormonálne elastomérovou jadro umiestnené na T-tela a pokrytý nepriehľadným membránou, ktorý slúži ako aktívnu zložku aktívny výstup regulátora. Telo v tvare T je vybavené slučkou na jednom konci s pripojeným závitom na odstránenie špirály a dvoch ramien. Systém Mirena je umiestnený v trubici vodiča a neobsahuje viditeľné nečistoty. Liečivo sa dodáva v sterilných blistroch z polyesteru alebo materiálu TYVEK v množstve 1 kus.

Farmakologický účinok

Intrauterinný systém alebo jednoducho Navy Mirena je farmaceutický prípravok založený na levonorgestrela, ktorý sa postupne uvoľňuje do dutiny maternice, vyvíja a lokálny progestačný účinok. Vzhľadom na účinnú zložku terapeutického činidla sa znižuje citlivosť estrogénu a progesterónových receptorov endometria, čo sa prejavuje silným antiproliferatívnym účinkom.

Zaznamenávajú sa morfologické zmeny vnútorného plášťa maternice a slabá lokálna reakcia na cudzorodé teleso v jeho dutine. Sliznica cervikálneho kanála je silne zhutnená, čo zabraňuje prenikaniu spermií do maternice a inhibuje motorické schopnosti jednotlivých spermií. V niektorých prípadoch je tiež zaznamenané potlačenie ovulácie.

Použitie Mireny postupne mení charakter menštruačné krvácanie. V prvých mesiacoch užívania vnútromaternicového zariadenia v dôsledku inhibície proliferácie endometria môže dôjsť k zvýšeniu výtoku špinenia z krvi pošvy. Keď sa vyvíja farmakologický účinok terapeutického činidla, keď expresná supresia proliferačných procesov dosiahne maximum, dochádza k časnému megabilizovanému krvácaniu, ktoré sa často mení na oligo a amenorea.

Za 3 mesiace po začiatku užívania MIRENA sa menštruačná krvná strata u žien zníži o 62-94% a po 6 mesiacoch o 71-95%. Takáto farmakologická schopnosť zmeniť charakter krvácania z maternice sa používa na liečbu idiopatická menoragia v neprítomnosti hyperplastických procesov v plášti ženských pohlavných orgánov alebo pri mimoriadnych genitálnych stavoch, ktorej integrálnou súčasťou je patogenéza hypocoagulation, Keďže účinnosť lieku je porovnateľná s chirurgickými metódami liečby.

Farmakodynamika a farmakokinetika

Po zavedení vnútromaternicového systému začne farmaceutický prípravok okamžite pôsobiť, čo sa prejavuje postupným uvoľňovaním levonorgestrel a jeho aktívnu absorpciu, ktorú možno posudzovať zmenou koncentrácie v krvnej plazme. rýchlosť uvoľňovanie aktívnej zložky je spočiatku 20 μg denne a postupne klesá, pričom po 5 rokoch dosiahne 10 μg za deň. Hormonálna špirála Mirena vytvára vysoká lokálna expozícia, ktorý poskytuje gradient koncentrácie účinnej látky v smere od endometria k myometriu (koncentrácia v stenách maternice sa mení viac ako 100 krát).

Prichádzajúc do systémovej cirkulácie, levonorgestrel komunikuje s Srvátkový proteín krv: 40 až 60% účinnej látky sa viaže nešpecificky bielkovina, a 42 až 62% účinnej zložky - konkrétne selektívnej nosič pohlavných hormónov SHGGG. Asi 1-2% dávky je prítomné v cirkulujúcej krvi ako voľný steroid. Počas použitia terapeutického činidla sa koncentrácia SHBG znižuje a zvyšuje sa voľná frakcia, čo naznačuje nelinearitu farmakokinetickej schopnosti liečiva.

Po zavedení Mirnyho IUD do dutiny maternice, levonorgestrel v krvnej plazme sa deteguje po 1 hodine a maximálna koncentrácia sa dosiahne po 2 týždňoch. V klinických štúdiách sa preukázalo, že koncentrácia aktívnej zložky závisí od telesnej hmotnosti ženy - pri nízkej hmotnosti a / alebo pri vysokej koncentrácii SHBG je množstvo hlavnej zložky v plazme vyššie.

levonorgestrel metabolizované izoenzým CYP3A4 na konečné produkty metabolizmu vo forme konjugovaných a nekonjugovaných 3-alfa a 5-beta-tetragidrolevonorgestrela, po ktorom sa vylučuje cez črevo a cez obličky s koeficientom vylučovania 1,77. V nezmenenej podobe sa aktívna zložka vylučuje len v stopových množstvách. Celkový klírens biologickej látky Mirena z krvnej plazmy je 1 ml za minútu na kilogram hmotnosti. Polčas je približne 1 deň.

Indikácie na použitie

  • antikoncepcie;
  • idiopatická menoragia;
  • endometrióza;
  • maternicové fibroidy;
  • preventívnej liečby hyperplázia endometria pri vykonávaní hormonálnej substitučnej liečby.

Špirála Mirena - kontraindikácie

Absolútne kontraindikácie pre použitie hormonálnej špirály:

  • tehotenstvo;
  • zápalové ochorenia panvových orgánov;
  • popôrodná endometritída;
  • infekčný proces v dolných častiach močového systému;
  • septický potrat v histórii za posledné tri mesiace;
  • zhubný novotvary maternica alebo krk;
  • cervicitída;
  • tuberkulóza ženský reprodukčný systém;
  • krvácanie z maternice neznámeho pôvodu;
  • cervikálna dysplázia;
  • hormonálne závislých nádorových novotvarov;
  • vrodené alebo získané anomálie anatomickej a histologickej štruktúry maternice;
  • akútne ochorenie pečene;
  • zvýšená citlivosťna farmakologické zložky vnútromaternicového zariadenia.

Patologické stavy, ktoré môžu komplikovať používanie vnútromaternicového zariadenia levonorgestrel:

  • popôrodné obdobie od 48 hodín do 4 týždňov;
  • hlboká žilová trombóza;
  • benígne trofoblastické ochorenie;
  • rakoviny prsníka v prítomnosti alebo v anamnéze počas posledných 5 rokov;
  • pľúcna embólia;
  • syndróm získanej imunodeficiencie;
  • vysoká pravdepodobnosť pohlavne prenosných infekcií;
  • aktívna pečeňová patológia (napríklad, akútna vírusová hepatitída, dekompenzované cirhózaa tak ďalej).

Nežiaduce účinky Mireny

Zmeny v menštruačnom cykle

Vedľajšie účinky IUD by mali začať zmeny charakteru a cyklu menštruačného krvácania, pretože sa prejavujú oveľa častejšie ako iné nepriaznivé účinky terapeutických opatrení. Takže trvanie krvácania sa zvyšuje u 22% žien a nepravidelnej maternice krvácanie sú zaznamenané v 67% pri zvažovaní prvých 90 dní po inštalácii spoločnosti Mirena. Frekvencia týchto javov sa postupne znižuje, pretože hormonálna špirála s časom uvoľňuje menej účinnej látky a do konca prvého roku je 3% a 19%. Avšak počet prejavov iných porúch menštruačného cyklu sa zvyšuje - do konca prvého roka amenorea sa rozvíja v 16% a zriedkavo krvácajúce u 57% pacientov.

Ďalšie vedľajšie účinky

  • Zo strany imunitný systém: kožná vyrážka a svrbenie, žihľavka, angioedém.
  • Zo strany nervový systém: bolesť hlavy, migrény, Depresívna nálada až do depresie.
  • Vedľajšie účinky z reprodukčného systému a mliečnej žľazy: vulvovaginitída, izolácia od genitálneho traktu, infekcia panvových orgánov, bolestivú menštruáciu, bolesť v prsných žľazách, vyhostenieintrauterinné zariadenie, ovariálne cysty, perforácia maternice.
  • Zo strany gastrointestinálny trakt: bolesť brucha, nevoľnosť.
  • Dermatologické poruchy: akné, nadmerné ochlpenie,alopécia.
  • Zo strany kardiovaskulárneho systému: zvýšený krvný tlak.

Intrauterinná špirála Mirena: návod na použitie (metóda a dávkovanie)

Všeobecné ustanovenia o užívaní drog

Kontraceptívna látka Mirena sa aplikuje priamo do maternicovej dutiny, kde má 5-ročné farmakologické účinky. Miera uvoľnenia aktívnej hormonálnej zložky je 20 μg denne na začiatku používania intrauterinného zariadenia a postupne klesá na úroveň 10 μg za deň po 5 rokoch. Priemerná miera eliminácie levonorgestrel v priebehu liečebného cyklu je približne 14 mikrogramov za deň.

K dispozícii je špeciálna indikátor účinnosti antikoncepcie, čo odráža počet tehotenstiev u 100 žien počas užívania antikoncepcie. Pri správnej inštalácii a dodržiavaní všetkých pravidiel používania vnútromaternicového zariadenia, index Pearl pre spoločnosť Mirena je asi 0,2% na 1 rok, zatiaľ čo rovnaký údaj za 5 rokov - 0,7%, čo vyjadruje veľmi vysokú účinnosť tejto metódy antikoncepcie (pre porovnanie: kondóm Pearl index je v rozmedzí 3,5 až 11% %, a pre chemické látky, ako sú spermicidy - od 5% do 11%).

Inštalácia a odstránenie vnútromaternicového systému môže sprevádzať bolesť v dolnej časti brucha, mierne krvácanie. Manipulácia môže tiež spôsobiť synkopu v dôsledku vaskulárno-vagálnej reakcie alebo konvulzívneho záchvatu u pacientov epilepsie, preto môže byť potrebné použiť lokálnu anestéziu ženských pohlavných orgánov.

Pred inštaláciou lieku

Odporúča sa inštalácia špirály vnútromaternicového zariadenia iba lekár, ktorá má skúsenosti s prácou s týmto typom antikoncepcie, pretože sa vyžadujú povinné aseptické podmienky a vhodné lekárske znalosti o anatómii žien a práca s farmaceutickým prípravkom. Priamo pred inštaláciou je potrebné vykonať všeobecné a gynekologické vyšetrenie, aby sa eliminovalo riziko pokračovania v používaní antikoncepcie, tehotenstva a choroby, ktoré pôsobia ako kontraindikácie.

Lekár musí určiť polohu maternice a rozmery jej dutiny, pretože správne usporiadanie systému Mirena zabezpečuje rovnomerný vplyv aktívnej zložky na sliznice maternice, čo vytvára podmienky pre maximálnu efektivitu.

Pokyn pre Mirenu pre zdravotnícky personál

Vizualizujte cervix pomocou gynekologických zrkadiel, liečte ho a vagínu s antiseptickými roztokmi. Uchopiť hornej krčnej pery kliešte a trakcie opatrný narovnať krčka maternice, pozície opraviť lekárske nástroje k manipulácii s uzatváracím inštalovaním vnútromaternicového telieska. Pomaly tlačí materskému trubicu telesné dutiny maternice na dno, na určenie smeru kanála krčka maternice a presnú hĺbku dutiny, paralelné, s výnimkou možných anatomických stien, zrasty, submukóznych maternice alebo inými prekážkami. Ak je cervikálny kanál úzky, odporúča sa na jeho rozšírenie použiť lokálny alebo vodivý typ anestézie.

Skontrolujte sterilný obal liekom za integritu, potom ho otvorte a dostanete intrauterinné zariadenie. Posuňte posúvač do najvzdialenejšej polohy tak, aby bol systém nasatý do vodičovej rúrky a stal sa tvarom malej tyče. Pridržte posúvač v rovnakej polohe a umiestnite horný okraj indexového krúžku v súlade s predtým meranou vzdialenosťou k spodnej časti maternice. Opatrne zatlačte vodič cez cervikálny kanál, kým krúžok nie je približne 1,5-2 cm od cervixu.

Po dosiahnutí požadovanej polohy spirály pomaly posuňte posúvač na značku úplného otvorenia horizontálnych závesov a počkajte 5-10 sekúnd, kým sa systém nestane tvarom T. Posuňte vodič do základnej polohy, ako to indikuje úplný kontakt indexového krúžku s cervikom. Pri zachovaní vodiča v tejto polohe uvoľnite liečivo najnižšou možnou polohou posúvača. Opatrne odstráňte vodič. Rezané vlákna nakrájajte na 2-3 cm, začínajúc od vonkajšieho hrdla maternice.

Odporúča sa potvrdiť správne umiestnenie ultrazvuku ihneď po manipulácii s prípravkom Mirren. Opätovné vyšetrenie sa vykonáva po 4-12 týždňoch a potom raz za rok. V prítomnosti klinických indikácií by sa malo pravidelne vykonávať gynekologické vyšetrenie a overovanie správnej polohy špirály funkčnými metódami laboratórnej diagnostiky.

Odstránenie vnútromaternicového zariadenia

Mirena musí byť odstránená po piatich rokoch po inštalácii, pretože účinnosť terapeutického činidla je po tomto období výrazne znížená. V lekárskej literatúre sú opísané aj prípady nepriaznivého účinku včasného neodstráneného vnútromaternicového zariadenia s vývojom zápalových ochorení panvových orgánov a niektorých ďalších patologických stavov.

Extrahovať liečivo by malo prísne dodržiavať aseptické podmienky. Odstránenie Mireny je úhľadný úsek pre závitky zachytené špeciálnymi gynekologickými kliešťami. Ak vlákna nie sú viditeľné a vnútromaternicové zariadenie je hlboko v telesnej dutine, môže sa použiť trakčný hák. Môže tiež vyžadovať rozšírenie cervikálneho kanála.

Po odstránení Mirena liek by mal kontrolovať systém pre svoje celistvosti, pretože v niektorých situáciách môže byť separácia hormonálne elastomérovou jadro alebo pošmyknutia na ramenách telesa v tvare písmena T. Existujú popísané patologické prípady, keď takéto komplikácie odstránenia vnútromaternicového zariadenia vyžadovali ďalšiu gynekologickú intervenciu.

predávkovať

Pri správnom používaní a dodržiavaní všetkých pravidiel na nastavenie vnútromaternicového zariadenia predávkovanie farmaceutického prípravku je nemožné.

interakcie

Farmaceutické induktory enzýmov, najmä biologických katalyzátorov zo systému cytochróm P 450, ktoré sa podieľajú na metabolickej degenerácii liekov, ako sú antikonvulzíva (fenobarbitalu, fenytoín, karbamazepín) a antibiotiká (rifampicín a ďalšie) posilňujú biochemickú transformáciu gestagény. Avšak ich účinok na účinnosť Mireny nie je významný, pretože hlavným bodom aplikácie terapeutických schopností vnútromaternicového zariadenia je lokálny účinok na endometrium.

Obchodné podmienky

Vydáva sa v kioskoch lekárov podľa predpisu.

Podmienky skladovania

Intrauterinná hormonálna špirála by mala byť uskladnená v sterilnom balení na miestach, ktoré sú pre malé deti, ktoré sú chránené pred priamym slnečným žiarením, neprístupné. Správny teplotný režim by nemal presiahnuť 30 stupňov Celzia.

Dátum vypršania platnosti

Špeciálne pokyny

Hormonálna špirála Mirena s maternicovým myómom

Myóm maternice (iné mená - fibromyómami alebo leiomyóm) Je benígny nádor, ktorý rastie zo svalovej vrstvy maternice (myometrium) a je jedným z najčastejších gynekologických ochorení. Patologické zameranie je uzol chaoticky tkaných hladkých svalových vlákien od niekoľkých milimetrov do niekoľkých centimetrov. Na liečbu tejto nosologickej jednotky sa zvyčajne používa chirurgia, ale teraz sa vyvinul konzervatívny režim liečby.

Výberovou látkou sú hormonálne látky s preferovaným lokálnym typom interakcie, preto myrha, vnútromaternicová pomôcka, je druhom zlatého štandardu na sanáciu maternicového myómu.

Antiestrogénny účinok realizované v zmenšovanie veľkosti patologických uzlín, predchádzanie možných komplikácií a zníženie objemu chirurgický zákrok s cieľom zachovať čo najviac fyziologickú štruktúru maternice a umožniť budúce tehotenstvo.

Špirálová Mirena v endometrióze

endometrióza - patologický stav, keď bunky vnútornej vrstvy maternice expandujú nad rámec toho. Histologické štruktúry majú receptory pre ženské pohlavné hormóny, čo spôsobuje rovnaké zmeny ako v normálnom endometriu, ktoré sa prejavuje mesačným krvácaním, v dôsledku ktorého sa vyvíja zápalová reakcia.

Gynekologické ochorenie je vlastné ženám v reprodukčnom veku a okrem bolestivých pocitov môže viesť k neplodnosť - častá komplikácia endometriózy, takže je veľmi dôležité diagnostikovať a správne pristupovať k liečbe patologického stavu. Samozrejme, terapia endometriózou môže predstavovať chirurgický zákrok s miniinvazívnym prístupom a niekoľkými vedľajšími účinkami, ale je oveľa výhodnejšie vybrať si konzervatívne metódy liečby.

Intrauterinná špirála Mirena je účinným prostriedkom na elimináciu endometriózy z niekoľkých dôvodov:

  • Účinok lieku demonštrovaný praktickými štúdiami, ktoré sa prejavujú inhibíciou rastu patologických ložísk, poklesom ich veľkosti a postupnou resorpciou;
  • menej vedľajších účinkov ako iné lieky;
  • zmiernenie bolestivého syndrómu, ktoré je inherentne spojené s problémom endometriózy;
  • nie je potrebné denné podávanie perorálnych tabliet alebo injekcií;
  • normalizácia menštruačného cyklu;
  • nie je potrebná antikoncepcia.

Intrauterinné zariadenie na hyperpláziu endometria

Hyperplázia endometria - tento patologický stav je extrémne podobný endometrióze, pretože predstavuje prerastanie a zhrubnutie sliznice ženských pohlavných orgánov. Rozdiel spočíva v správnom anatomickom umiestnení histologických štruktúr, ktoré iba menia symptómy a možné komplikácie, ale nezbavuje ich.

Uznávajte nosologickú jednotku, ktorá umožňuje dlhý a dlhotrvajúci krvavý výtok počas menštruácie alebo maternice krvácanie nie je spojená s cyklom, neprítomnosť ovulácie a neschopnosť implantovať embryo do zmeneného endometria, čo je prejav zvýšenej hladiny estrogénov v tele. Etiologická liečba tohto problému zameraná na elimináciu bezprostrednej príčiny je hormonálny liek s výrazným antiestrogénnym účinkom.

Väčšina gynekológov radšej používať vnútromaternicový systém Mirena za spoľahlivosť svojho farmakologického účinku, jednoduchosť každodenné použitie, nevyžaduje žiadne ďalšie lekárske znalosti a relatívnej lacnosť v porovnaní s inými terapeutickými prostriedkami, pre užívanie Mireny nevyžaduje denné výdavky na ústnej forme tabliet alebo injekcií.

Tehotenstvo po použití intrauterinného zariadenia Mirena

Keďže antikoncepcia má prevažne lokálne farmakologické účinky, kompletné obnovenie všetkých fyziologických parametrov po odstránení lieku nastane dostatočne rýchlo. Do roka po evakuácii systému frekvencia plánovaných tehotenstiev dosahuje 79,1-96,4%. Histologický stav endometria sa obnoví v priebehu 1-3 mesiacov a menštruačný cyklus sa kompletne rekonštruuje a normalizuje do 30 dní.

analógy

Existuje niekoľko farmaceutických produktov so zodpovedajúcim ATX kódom a podobným zložením účinných látok: Dzhaydes, POSTINOR, Evadir, eskapel, Avšak spravidla možno len Jaydez nazvať analóg, pretože droga je reprezentovaná vnútromaternicovým systémom založeným na levonorgestrel s nižšou dávkou, a preto je konštruované iba na tri roky konštantného používania.

S alkoholom

Farmaceutický prípravok má silný lokálny liečebný účinok v malých množstvách dosiahne systémovej cirkulácie ženského tela, pretože nie je v interakcii so zložkami alkoholických nápojov, ale ich použitie je odporúčaná dávka, aby nedošlo k spôsobiť iné vedľajšie účinky alebo nepriaznivé účinky.

Počas tehotenstva a laktácie

Použitie vnútromaternicovej špirály Mirena je kontraindikované tehotenstva alebo podozrenie z nej, pretože akákoľvek intrauterinná antikoncepcia zvyšuje riziko spontánny potrat a predčasný pôrod. Odstránenie alebo snímanie systému môže tiež viesť k neplánovanému evakuovaniu plodu z maternicovej dutiny. Ak dôkladne odstránite antikoncepciu, nie je možné, mali by ste prediskutovať vhodnosť lekárskeho potratu podľa indikácií.

V prípade, že žena chce udržať tehotenstvo, je potrebné, aby bol pacient v prvom rade plne informovaný o možných rizikách a nepriaznivých následkoch tak pre jej telo, ako aj pre dieťa. V budúcnosti je potrebné starostlivo sledovať priebeh tehotenstva a vylúčiť ektopickú implantáciu spoľahlivými diagnostickými metódami.

Kvôli lokálnej aplikácii hormonálnej antikoncepcie existuje možnosť virilizačný účinok na plod, Vzhľadom na vysokú účinnosť lieku Mirena je však klinické skúsenosti s výsledkami tehotenstva pri súčasnom použití vnútromaternicového zariadenia veľmi obmedzené. To by malo tiež informovať ženu, ktorá chce zachrániť tehotenstvo.

dojčenie nie je kontraindikáciou pre použitie vnútromaternicového systému, aj keď malé množstvo aktívnej zložky (asi 0,1% dávky) môže vstúpiť do mlieka počas laktácie. Je nepravdepodobné, že takéto skromné ​​množstvo levonorgestrelu má na dieťa farmakologické účinky. Lekárska komunita v prevažnej väčšine súhlasí s tým, že užívanie drogy za 6 týždňov po pôrode nemá nepriaznivé účinky na rast a vývoj mladého tela.

Recenzie na Mirenu

Farmaceutické liečivo je veľmi populárne u žien v reprodukčnom veku, pretože Irenaeum špirála Mirena recenzie má nasledovné:

  • antikoncepcia je vhodná v prevádzke, pretože nie je potrebné dodržiavať pravidelnú schému príjmu, ako je to v prípade hormonálnej antikoncepcie ústnej dutiny alebo špeciálnych diétnych pravidiel, pretože účinná zložka má lokálny účinok;
  • index Pearl vytvára dostatočne veľkú dôveru v dôveru vo farmaceutický výrobok, čo potvrdzujú recenzie a odporúčania na internete;
  • frekvencia prejavov najzraniteľnejších vedľajších účinkov je neuveriteľne nízka, čo umožňuje rozhodnúť o spôsoboch eliminácie pri rozhodovaní o používaní antikoncepcie Mirena.

Porady a recenzie lekárov sú založené nielen na účinnosti antikoncepčných farmakologických účinkov vnútromaternicového systému, ale aj na terapeutických vlastnostiach lieku. Výsledky klinických štúdií umožňujú použiť Mirrenovu špirálu na endometrióza, Hyperplázia sliznice maternice a benígnych novotvarov jej svalovej vrstvy. Kvalifikovaní špecialisti - gynekológovia považujú konzervatívnu schému liečby tejto antikoncepcie - drogu, ktorú si vybrali s vyššie uvedenými nosologickými jednotkami.

Recenzie o námorníctve Mirena od žien, ktoré ju používali na terapeutické účely, tiež naplnené pozitívnymi emóciami. Takéto ošetrenie niekedy umožňuje vyhnúť sa chirurgickému zásahu, čo nevyhnutne zanecháva deformácie jaziev alebo iných defektov kože, ale tiež úplne eliminuje patologické ložiská tejto choroby. Takmer každé tematické fórum alebo internetový zdroj odporúča diskutovať o tomto systéme konzervatívnej liečby s osobným lekárom.

Mirena cena, kde kúpiť

Hormonálna špirála Mirena je farmaceutický prípravok fínskeho pôvodu, ktorý môže významne ovplyvniť náklady na antikoncepciu. Je to najmä pri porovnávaní cien na území Ruskej federácie, keďže niektoré lekárne a siete využívajú osobné zmluvy. To je kúpiť špirálu Mirena v Moskve môže byť za 11 750 rubľov, v Krasnojarsku - za 10 890 rubľov, a Ufa hormonálna špirála stojí 11 100 rubľov. Cena námornej Mireny v Moskve a ďalších mestách krajiny je uvedená na základe všeobecných výsledkov marketingového prieskumu, ktorý sa môže prejaviť v rozdielnych nákladoch v kioskoch farmaceutík.

Na Ukrajine, na vnútromaternicovej špirále Mirena cena kolíše oveľa menej ako v Ruskej federácii. Takže napríklad v Dnepropetrovsku, farmaceutický produkt možno zakúpiť za 1800 hrivien, a v Nikolaev sa systém predáva za 1750 hrivien.