Ivory recenzie

Sila

Dala som, počas inštalácie špirála prepichli zadnú stenu maternice. šitie pomocou kavitárnej operácie v celkovej anestézii. povedal, že aj šťastie, stane sa, že špirála už v maternici letí počas nosenia a prebodáva ju. A tu už účet prechádza na minúty, ako krvácanie v peritoneu, bolesť, určite je, žalúdok alebo brucho bolí, ale na špirále a nebudete si myslieť. Môžete začať odložiť lekárovu výzvu na čakanie na typ, žalúdok môže prejsť a potom sa stráca drahocenný čas.

Mám priateľa po jej vnútromaternicovom tehotenstve. Teraz nemôžu porodiť - po celý čas, potraty. Nechcem ani skúsiť.

Moja teta dá špirálu už od roku 1992, všetky normálne, viac ako 20 rokov a má je všetko v poriadku, sestra dať pred 5 rokmi, aj čítal, že si môžete vziať preč od neho, povedala - no, dobre, má drahá, a že po dobu najmenej 5 rokov byť narážka, aby sa))) môj priateľ stojí za 4 roky - to všetko výborný (mmm) a ja v poslednej dobe dodaný, myslím, že je najlepšou voľbou, aj keď, a od tretieho dieťaťa sa nevzdá, ale žiadne problémy, ak samozrejme problém s Zdravie nie je prítomné a negatívne odpovede sú vôbec antikoncepčné

Vyskúšajte antikoncepčný implantát. Nie som spokojný s námorníctvom a ok, pretože neúspešná metóda a veľa pupienkov. A to je to, čo potrebujete.

Ktorú špirálu si vyberiete?

Komentáre

Je to obvyklá meď. Nie sú žiadne problémy. hoci keď povedali, že s mojou bohatosťou sa zaplaví a že bolesť sa v kritických dňoch zintenzívni. Nalieha tretí deň, ako predtým. Nie je žiadna bolesť!

A čo špirála so striebrom? bez harmonických.

Vnútorne sú identické. Podľa môjho názoru viacnásobné zaťaženie striebrom. S hormónom je vhodné, aby sa emulzia pohybovala, potom neprestáva pôsobiť. A s kovom môžete lietať)

máte šťastie. ale poznám príklady, keď som sa naplnil, ale s medenou špirálou začiatok.

Chcela by som si vybrať hormonálnu látku, pretože má najvyššiu ochranu. a aj keď sa niekde pohybuje, bude stále fungovať.

a meď, ak sa pohybuje, už chráni.

plus, špirály s kovom nechránia pred infekciami a hormonálny systém vytvára hlienovú zátku v krku, ktorá dodatočne chráni.

oh oh my na teba otázka vyzerala v nete, ako táto špirála vyzerá ako tam je vlákno pre vytiahnutie a ona, ktorá bude vyčnievať odtiaľ.

vlákno (antény) - až potom vytiahne špirálu, prerezávajú a nechávajú veľmi málo. Keď PA nič necíti. a nebudete mať cestu)

Pýtate sa ma? Chcem ju dať. a napriek tomu neviete, ako to je a čo))) Vytvorte príspevok s otázkou, dievčatá vám odpovedia)))

dobre, možno ste konzultovali s G! Ľutujeme potom =))

Konzultoval som sa, ale nešiel som do detailov, ale vo všeobecnosti dievčatá hovoria, že antény nevystúpia a nezasahujú)

znamená, že obraz v nete je tak vystrašený =)))

Nečakajte tri mesiace. Niektorí ľudia nemajú ani mesačnú liečbu, ale je to trochu bolestivé. Ako to na 4 dni ísť a dať. Hormón môže priniesť veľa problémov, najmä pri prírastku hmotnosti. Meď môže spôsobiť alergie, ale je to zriedkavo u niekoho. Postojujem si sám GOLDLILY, ohromená špirála, zlato. Dali ju vo veku 5-7 rokov, za cenu okolo 3200 rubľov. Poradila ju veľmi dobrý gynekológ, nenašiel som ju nikde, nakoniec som ju objednal a druhý deň som ju odviedol z lekárne. Inštalácia bola vynikajúca, takmer žiadna bolesť. Po inštalácii mierne stiahol žalúdok a všetko. Neboli ani žiadne záznamy. Bolo potrebné čakať 10 dní, kým sa nezakopí a potom začne mať sexuálny život, ale môj manžel to nemohol vydržať a 4. deň vyliezol hore, nevidel nič, žije v ďateline! Úžasná vec!

Natalia, myslím, že takisto dať špirálu, ale nejako strašidelná.

Ale 3200 na vás stojí špirála, a na to, aby ste ju tiež nainštalovali, zaplatíte?

Špirála stojí 3 roky. Mesačný pravidelný cyklus 28-30 dní. Kedysi to bolo 32 dní, ale tam som ušetril. Všetko je v poriadku!

Natalia, ako je tvoja špirála? Je všetko v poriadku? A s ňou môže byť dieťa zdvihnuté, nezmení sa od zdvíhania gravitácie, moja dieťa váži 11 kg a neustále ju nosím v ergonomickom batohu? Druhý deň budem dať to isté, ale trochu sa bojím. Vďaka vopred.

Ani sa nebojte. Mám všetko len superrrr, žiadne problémy, mesačná bezbolestné všeobecne mierne množstvo, mnoho write, ktorá začína ako sprchovanie z vedra, nič také bolo asi 9 mesiacov a všetko je v poriadku, nenechajte sa, neklesol, ani nepohol. Aj sám gravitácie ťahať a dieťa a kočík, a to jednoducho nemá, rytmus života vo mne ako nikde nič Neopovažuj a obruč zvrat veľmi silno, že aj podliatiny a modriny na kostiach sa objaví, a stlačte tlačidlo triasť veľa a nič, všetko je v lúpeži. Samozrejme, že veľa lekára bude závisieť, ale samotná špirála je veľmi dobrá. Ak je lekár kompetentný a všetko je úspešne doručené, potom budete žiť bez obáv a ťažkostí. Našťastie si dal špirálu.

Ďakujem vám Natalia! Pre lekára v lekárni povedal lekárnik, že táto špirála je najlepšia, že to stojí trikrát lacnejšie ako svet, ale nie takmer horšie ako to. A akcia je rovnaká dvojitá. Ako som to uviedol, určite tu napíšem, keby som len ja, ako keby si bol v poriadku.

Áno, všetko bude v poriadku, to je menšej veľkosti, než ktorýkoľvek špirála Me T povedal, že každá špirála by som bodol okraj maternice, dobre, alebo -To takto, povedala o defektu, mám malú maternicu, a to špirála je veľmi dobrá, No, ako hovoria, šijú pre mňa.

Goldlie môže mať tri veľkosti: štandardné, krátke a mini. Pravdepodobne vám mini set. A povedal som G, aby prevzal štandard, pretože tam boli 2 narodenie. Aj keď som mal vždy malú maternicu. Niečo, na čo sa opäť obávam.

No, áno, mám mini, v lekárni sme nemali iný, ja som to prenasledoval 2 týždne. Žiadna z lekární nebola, len pod objednávkou. Áno, nebojte sa. Všetko bude v poriadku, špirála je veľmi dobrá, hlavne preto, že je navrhnutá na 5-7 rokov, po 5 rokov je navrhnutá strieborná a zlato už je 7. Tak to stojí za to.

Natalia, a stále zabudla sa spýtať, vy alebo váš manžel nejako cítili, cítili?

Nie, vy, vnútri maternice, len antény vychádzajú z cervikálneho kanála, ale ani nie sú pocitované, niekedy ich nemôžem nájsť, mám iné polohy na kontrolu špirály.

No, dnes som dal špirálu GOLDLILY exkluzívne. V súčasnosti som so všetkým spokojný. Dajte si vo veku 12-30 to bol bolestivý, kŕmil som sa a neexistovala menštruácia, ale tu sa začalo rozširovať, ale o 17-30 bolesť spolu s výlučkami krvi prešla. Teraz sa cítim dobre. Ak toto pokračuje, verím, že táto špirála je najlepšou antikoncepciou! Najskôr som chcel dať mier, ale poradil som s dvoma lekármi a povedali mi, že ju dávajú svedectvo a ja ju nepotrebujem. GOLDLILY exkluzívne som si kúpil od nás 3000 rubľov, myslím si, že ide o prijateľnú cenu. Natalia, úplne s tebou súhlasím!

Natalia, lekár vám povedal, že potrebujete MINI špirálu vo veľkosti? Alebo si kúpil, čo to bolo? Neviem, čo kúpiť. mini alebo krátke. Podľa veľkosti maternice sa ukazuje, že potrebujem krátku. Myslíte si, že to naozaj záleží? Mám strach. zrazu lekár povedie, že kúpil nesprávne.

Oksana, prvýkrát som odišla k lekárovi a povedala som si škvrnu. že potrebuje špirálu, povedala mi, že maternica je malá ako čerešňa a jednoduchá špirála ju prenikaje, potrebuješ mini. Pretože ju kúpila. Som veľmi rád, že som to kúpil, nič nebolí, necítim to. inteligentný vynález, povedal by som to.

Úplne súhlasím s vami, musíte poradiť každú ženu! Bol som tak zranený, pravdepodobne preto, že nemám mesačnú. Dnes ráno som sa prebudil a môj žalúdok trochu vytiahol a prešiel. Rozhodol som sa dať túto špirálu po prečítaní vašej recenzie! Ďakujem vám Natalia za spätnú väzbu!

Ďakujem vám Natalia za podporu! Zajtra sa odhlásim.

ako stojí vaša špirála? povedz nám?

Výborne. Nikdy som ľutoval, že som to povedal. Nič neublíži, neťahá, šiel k gynekológu, skontroloval všetko, hovorí, že všetko je dobré, je to správne, ттт. Som veľmi potešený a radím všetkým!

nič sa necíti? Viem len o hormonálnom, že sa necíti, ale neviem o obvyklých.

Nie, nič sa necítilo. Všetko prišlo hneď, prvý deň sa trochu znížil a potom na to zabudol.

že spirály sú vhodné.

žiadne zvýšenie hmotnosti s gorm.spirialu č. pôsobí lokálne takmer bez toho, aby sa dostal do krvi.

Chápem, že ste spokojní so svojou zlatou špirálou, ale prečo písať o tom, o čom neviete?)

Organismu vôbec odlišné, reakcia na minimálne dávky hormónu je odlišná. Nehovorím, že je to povinný vedľajší účinok, hovorím, že je to možné. S presnosťou existujú príklady naopak, idú s hormonálnou špirálou a nič, všetko je rovnaké. No, zatvorte oči na skutočnosť, že sa vedľajší účinok nemusí prejaviť.

Nepíšem o tom, o čom neviem. Mám veľa príkladov medzi priateľmi, ktorí majú hormonálnu špirálu. U ženy, na prácu zisk urobil 50 kg, po dobu pol roka. Spirála bola odstránená a začala strácať váhu s rovnakou rýchlosťou. V ďalšom sa zvýšil o 15 kg za rok. Odstránil a tiež rýchlo stráca váhu. To nie je nič iné ako špirála.

50 kg za šesť mesiacov? Prečo to píšete? zdravá osoba v zásade nemôže dostať také množstvo pekla. a chorá osoba napíše, ale kde je špirála?

a nechajte svojich známych rozprávať pravdu a nepíšte špirálu)

Pocit lži im je nahá skutočnosť. Pre tehotenstvo žena získala 18 kg, potom klesla 10 kg, vložila špirálu na miren a začala rásť ako kvasnice. A lekári povedali, že to nie je špirála, a ona dala testy a endokrinológ nedokázal pochopiť nič. Keď však bola špirála odstránená, všetko začalo ísť na zadnú stranu s rovnakou rýchlosťou. Hmotnosť stratila nevýrazne, ale 10 kg zostalo navyše, ale je tiež šťastná. Teraz má medenú špirálu a nič. No, ako inak vysvetliť takú zmenu v tele, že syntéza hormónov. Nehovorím, že je to tak pre každého, je to len taký efekt.

Ale nepripúšťate, že aj keď je to takzvané. "nárast hormónov," človek len napučia zo vzduchu? samotné hormóny neprodukujú tuk, najmä v takých množstvách.

Ak chcete byť pokúšaný na 50 kilogramov za pol roka, je potrebné mať talent. koľko váš priateľ jedol?

niečo nie je tu)

No, nemohla jesť každú minútu, a potom náhle prestať a chudnúť späť. To je mimo moc nikoho. Mimochodom, dosť veľký počet recenzií na internete o tom, rovnaký nejednoznačný, niekto sa nedotkli tohto problému, a niekto "pramec zo vzduchu s vodou".

ale ak pochopíte aspoň trochu fyziológie, bude jasné: hormóny nemôžu produkovať tuky sami! a musí to byť niekde odobratá. a vezme to z jedla)

A na dlhú dobu dať? Pochyboval som o medi na úkor kovov, môžem nosiť len zlato, nevedel som, že existuje taká špirála. A predtým, než začnete robiť nejaké testy, nemusíte ísť? Tam Uzi alebo niečo iné?

Pred 3 mesiacmi som ho vydal. Žiadne zmeny v mesačných nie som, veľa písať začať vylievať z vedierka a dlhu. Mám všetko ako obvykle. Nič som neprešla. Pri bezplatnej konzultácii mi povedali, aby som urobil analýzu na čistotu 10 dní pred mesiacom, potom prišiel dať špirálu, ale musel som ísť naliehavo a išiel na platenú. Ihneď prešiel analýzou a dal špirálu, dokonca 2 týždne po inštalácii nemusel prísť. Lekár je veľmi dobrý

Ďakujem)) Snažím sa to nájsť v neteneret, všeobecne s nimi nejakým spôsobom (

ale nevadí vám, že ani ona ani informácie o nej nie sú nikde?

Na internete o tom je takmer nič. Raz som našiel pokyn pre lekárov a potom som ich nemohol nájsť, ale vec je veľmi dobrá!

Dobrý deň, Jeanne. Existuje mnoho faktorov, bude napriek veľkosti maternice, mám malý to bolo, a doktor povedal, že ak by ste dať normálne, štandardné, ako obvykle dal v tvare T, bolo by to prepichnúť, a by mal defekt, tak sa mi radil túto špirálu, takže pretože je to mini veľkosť. Samozrejme, o ostatných neviem, sú spirály až do 1000 rubľov, v mnohých konzultáciách sú spirály, predávajú ich a okamžite dávajú. Potrebujete konzultovať s lekárom. Manžel môže podvádzať a 3200, z ktorých každá má svoje vlastné triky, mám peniaze, ktoré oklamal tým, že som tehotná, takže som naozaj podozrenie, že dieťa bolo šesť mesiacov, ale bol som druhý nebolo potrebné, zavolal som plakal a hovoril, že je potrebné 4000 potrat, čo mi dal, som prišiel, vyzerala, že nie tehotenstvo, hovorím dosť, zdá sa, že áno, povedala mi čakať po dobu 2 týždňov, som čakal, prišiel do ultrazvuku všetky normálne a dať špirálu. No, povedzte mu, že ste erózie začala a pre koncepciu druhé je veľmi zlá, alebo nejaký zápal, ktorí potrebujú peniaze na liečbu a moxibustion a spáliť rovnako zlý ponúkol laser, stojí 1500 a neskoršie liečby sviečky a rehabilitácia, taky, dobre, nedávno som kúpil sviečky vaginorms sú 800 rubľov, bolo potrebné 2 balenia, no, to je všetko skutočne.

Intrauterinné zariadenie (IUD). recenzia

Celkový počet príspevkov: 1

11/22/2010, Olga
Som 27, rok po pôrode otehotnela a išla na potrat, pocity taký, že nie je vyjadriť slovami, tak som sa rozhodol dať špirálu, lekár sám povedal, čo si kúpiť, sa nedoroguyu.Stavili v posledných dňoch menštruácie, keď minie, takže to nebolo Je to bolestivé, ale práve teraz ma znepokojuje, že je veľmi bohatá a dlhotrvajúca.

10/07/2010, Katya
Bolo mi 20. Dostal som IUD po pôrode, tk. mesačne šiel po 2 mesiacoch. boli bolesti v podbrušku, bohatá menštruácie, bolesti bedrá ako pri pôrode, slabosť, konštantný hlienu. pri sexe manžel cítil volosiki, zažil som nepohodlie, tk. Obával som sa, že špirála sa posunie. ale pri rýchlosti svojho manžela odišiel do zahraničia do práce, v dôsledku sex nebylo. niekoľko mesiacov šiel k doktorovi, aby sa odstránili špirálovité nebolo sily znášať také doby odpočinku, sa ukázalo, že som zbieral veľa. vagina a maternica boli zväčšené, drozd. brrr.. Bol som vystrašený. keď si vybrala námorníctvo, bolo zistené, že je to hrdzavý)))) Viac informácií o jeden mesiac všetkým pobochki pokračovať, potom všetky normalizovalos.esli by ísť dlhšie, bolo by to ešte horšie.. teraz chcem škvrnu dlhú prívodnú grudyu.mnogo "pre" a veľa "PROTI", ale vy sa rozhodujete pre seba, pretože telo každého je iná.

26/2/2010, anonymný autor
po prvom dodaní bola dodaná viacnásobná špirála. prešla s ňou už šesť rokov (aj keď je uvedená na 5 rokov). Žiadne problémy, položil som to a zabudol som to. hneď po odstránení špirály, po dvoch mesiacoch začal vziať OK Jess - len horor: vlasy sa spŕštili, hrudník sa zvýšil o 2 veľkosti a bolí strašne. Teraz chcem späť vymeniť špirálu už 5 rokov.

08/09/2010, Lena
Mám 24 rokov, narodil som sa pred dvanástimi dcérskymi dcérskymi ženami (tam bol cisársky rez) a moja manželka ma požiadala o inštaláciu špirály. Ale som veľmi nehochu. Neviem, čo mám robiť. Čítal som recenzie a väčšinou negatívny, moja manželka má rád tvrdý sex, takže si myslím, že bude veľmi rýchlo vyskočiť? Je to tak? Ovplyvňuje to?

17.1.2011, Natalia
Aj ja som po COP a obišiel veľa lekárov, z ktorých 90% v jednom hlasu nepovedal žiadnym spôsobom.
A skutočnosť, že ona môže vypadnúť pri takom sexuálnom styku 70%
Takže táto metóda ochrany nie je vhodná!

27.10.2011, Olga
Dobrý deň, mám 21 rokov, zrodil som pred rokom dcéru, pred 3 týždňami som si dal špirálu, keď môj manžel hovorí, že niekedy zažíva nepríjemný pocit, ako to môže byť odporúčané?

10.12.2010, Kateřina
Mám 30 rokov. Dve deti: vek 7 a 5 rokov. po narodení druhého dieťaťa som nechcel mať žiadne deti, ako keby kompletný súbor - dcéra a syn - sa báli, že spirála spadne a je tu dosť "dobre-duchovných", čo odrádza. bol chránený perorálnymi kontraceptívami, jednoducho - pilulky, kým znova neleskol. syn bol ešte malý, preto sa tehotenstvo prerušilo a bez váhania dal špirálu. Spočiatku som sa bál, že by som vypadol, hovoria, že počas prvých troch mesiacov je veľké riziko a dokonca aj počas roka sa môže všetko stať. Ale Božie milosrdenstvo a teraz so špirálou 2 roky žiaľu neviem. Môj manžel aj ja dávame prednosť tvrdému sexu, ale nič strašnému - žiadne nepríjemné pocity, žiadna bolesť ani narušenie cyklu, všetko je v poriadku - žijeme plnohodnotný jasný sexuálny život.

10.12.2010, Luda
Povedzte mi, v ktorý deň môžete začať po inštalácii IUD?

01.11.2011, Elena
funguje hneď, ale keďže sa podáva v posledných dňoch mesiaca, lekári odporúčajú za pár dní

25. 12. 2010, Julia
Včera som dal do lekára povedal, že môžete žiť, keď som skončila z 26 mesiacov úplne

Všetko o špirále. Intrauterinná špirála: klady a zápory

Existuje veľa metód antikoncepcie a jedna z nich je špirála.

Intrauterinné zariadenie (IUD) môže mať rôzne tvary a môže byť vyrobené z rôznych materiálov.

Najbežnejšou formou je tvar T, ale tvar sa nemení z tvaru.

Z materiálu, z ktorého je IUD vyrobený, závisí od toho, ako ho organizmus vníma. A to platí konkrétne pre vaše telo, pretože sa dá prísť s niečím, čo vám nebude vyhovovať.

Prednosti námorníctva:

  • pohodlie. Lekár v lekárskej inštitúcii vytvorí špirálu. Intrauterinné zariadenie sa aplikuje na dobu 3,5 a 7 rokov v závislosti od typu. A to je všetko. Je potrebné, aby prebehli len preventívne vyšetrenia každých šesť mesiacov.
  • Relatívne vysoká účinnosť. K dnešnému dňu neexistujú žiadne 100% antikoncepčné metódy, nezahŕňajú sterilizáciu a abstinenciu. IUD je účinný v 75-80% prípadov a to je dosť veľa.

cons

Aby sme pochopili nevýhody, musíme zvážiť, ako funguje "špirála". Intrauterinné zariadenie spreje malý lokálny zápal na stenách maternice. Organizmus reagujúci na zápal "posiela" veľké množstvo bielych krviniek do maternicovej dutiny, ktoré vnímajú spermie ako antigény a zničia ich. Ak má špirála medený povlak, má negatívny vplyv aj na spermie. Ale ak máte stále súčasťou spermií mal čas "preraziť" k vajíčku a oplodniť ho, zapálená sliznica maternice spoločne s leukocyty nedovolí embryo implantovať (pripojiť) a teda tehotenstvo zlyháva vo svojich raných fázach.

Ak odstránime eticko-morálnu stránku problému, môžeme rozlíšiť nasledujúce nedostatky, ktoré majú špirálu:

  • Vnútorná spirála zariadenia zvyšuje riziko zápalu iného charakteru.
  • IUD je veľmi časté, ale nie vždy spôsobuje bohatú, dlhú a bolestivú menštruáciu.
  • Pri intrauterinnej liečbe sa riziko vzniku mimomaternicového tehotenstva zvyšuje štyrikrát.
  • IUD má kontraindikácie (cervikálna dysplázia, nádory maternice atď.).
  • Riziko otehotnenia zostáva.

Samostatne je potrebné poznamenať hormonálnu špirálu. Intrauterinná špirála Mirena" v dôsledku uvoľnenia hormónu do maternicovej dutiny vedie k poklesu a niekedy k úplnému zmiznutiu menštruácie. Mirena tiež zahusťuje zátku krčnej hlienovej sliznice, ktorá zabraňuje prechodu spermií a bráni dozrievaniu vajíčok.

V tomto prípade je vylúčené množstvo hormónu tak malé, že má iba lokálny účinok. Hormonálna špirála však nezaručuje, že nebude existovať koncepcia, hoci výrazne znižuje pravdepodobnosť pripojenia embrya. A samozrejme má rovnaké kontraindikácie a nie je vhodné pre každého.

Špirála Mirena s prehľadmi myómov lekárov

POZOR! Ak chcete článok uložiť do záložiek, kliknite na: CTRL + D

Ak chcete požiadať lekára a dostať ZDARMA ODPOVEĎ, môžete vyplniť náš SITE pomocou špeciálneho formulára na tomto odkazu >>>

Špirála Mirena s myómom maternice

Špirála Mirena s myómami pôsobí nielen ako účinná antikoncepcia, ale má aj vlastnosti, ktoré môžu regulovať menštruačný cyklus a majú terapeutický účinok na povahu ochorenia. Má špeciálne oddelenie obsahujúce levonorgestrel, ktorého malá dávka je denne pridelená do maternice na terapeutické účely.

Typy námorníctva: ako urobiť správnu voľbu?

Odkedy sa intrauterinné špirály prvýkrát začali používať v gynekológii, podstúpili významné zmeny. Odlišujú sa od seba v tvare, v materiáli, z ktorého sú vyrobené, a tiež v akej liečivej látke obsahujú.

Keďže ich kvalita sa zlepšila, námorníctvo bolo rozdelené na niekoľko druhov vzhľadom na čas ich vzhľadu. so:

  1. Prvá generácia námorníctva: také neutrálne alebo inertné IUD boli vyrobené z plastických materiálov bez obsahu kovu. Kontraceptívna činnosť spočíva v tvorbe aseptického zápalu a pri vytváraní prekážky pre implantáciu vajíčka. V súčasnosti tento typ IUD nepoužíva.
  2. Druhá generácia námorníctva: pôvodne vyrábané výrobky s meďou, ktorých množstvo môže byť vysoké alebo nízke. Potom sa striebro a zlato používali ako kov, ktorý mal okrem antikoncepcie aj protizápalový účinok. Čas, počas ktorého môžu byť tieto špirály v maternici, sa zvýšil na sedem rokov.
  3. Navy tretej generácie: s obsahom hormónov. Najobľúbenejšie z nich sú LNG-20 a Mirena. Vzhľadom k obsahu levonorgestrel, nielenže zaručujú takmer stopercentnú antikoncepčný účinok, ale tiež majú terapeutický účinok na maternice alebo hyperplázia endometria.

Rozlišujte medzi vnútrožilovou štruktúrou a formami, ktoré majú viac ako 50 druhov. Preto lekár vyberá špirálu prísne individuálne, berúc do úvahy všetky charakteristiky každej ženy, teda:

  • Vnútrožilová intramuskulárna forma - odporúčaná pre ženy s jedným dieťaťom;
  • IUD s okrúhlym alebo polkruhovým tvarom sú prijateľné pre ženy, ktoré niekoľkokrát porodili;
  • IUD s tvarom tvaru "T" sú najžiadanejším typom, vhodné na podanie a dobre tolerované ženami.

Čo vyzerá špirála a aký je mechanizmus jej konania?

V poslednej dobe veľmi populárne s lekármi a pacientmi teraz Mirena IUD vytvorený v T-tvar, vďaka ktorému ho spravuje zabezpečiť svoju pozíciu v maternici. Jeden okraj končí slučkou so závitom, takže ho môžete po použití ľahko odstrániť. Špirála vybavený kontajner, ktorý obsahuje hormonálne činidlá alebo gestagén levonorgestrel je z neho postupne vypúšťané do maternice cez špeciálny membránou. Z trubice, ktorá je Mirena, je extrahovaná iba pred zavedením.

Mechanizmus pôsobenia Mirnyho námorníctva je dosť jednoduchý, pretože hodina po zavedení a usadení na miesto začína denné uvoľňovanie hormonálnej látky v množstve 20 μg. Toto množstvo je dostatočné po dobu piatich rokov, po uplynutí ktorej sa dávka uvoľnenej látky zníži na 5 mikrogramov. Všetky hormonálne látky zostávajú na endometriu maternice a pôsobia priamo na ne, iba malá mikrodóza môže vstúpiť do krvi.

Prevencia tehotenstva pochádza z maternice vplyvu na cudzí predmet, a vzhľadom k tomu, že sa vajíčko nemôže pripájať k vyčerpaniu a nezrelé krčka epitelu. Hormóny znižujú aktivitu spermií a zosilnenou krčnej hlienu vrstvy zmene kanálu pôsobením hormónov je menej priepustný pre nich, a spermie jednoducho nemôžu preniknúť do maternice.

Aký je hlavný rozdiel medzi liekom Mirena a inými typmi IUD?

Nie je náhodou, že gynekológovia odporúčajú používať Mirenu v prítomnosti fibroidu. V praxi bol preukázaný jeho potlačujúci účinok na vývoj nádoru v maternici. Medzi jeho pozitívne činy, ktoré sa priaznivo líšia od ostatných IUD, sú:

  1. Navy Mirena je výsledkom najnovšieho vývoja z počtu hormonálnych kontraceptív.
  2. Vzhľadom na obsah levonorgestrelu doplňuje chýbajúce množstvo progesterónu, pretože nedostatok tohto hormónu je jednou z príčin tvorby myómov.
  3. Aktívne látky pôsobia lokálne a priamo na endometrium takmer bez prenikania do krvi.
  4. Vďaka terapeutickému účinku postupne zmiznú bolestivé prejavy myómov.
  5. Výrazne znížila stratu krvi počas menštruácie a acyklické krvácanie úplne zmizlo.
  6. Mirena sa môže použiť ako profylaktikum endometriózy, ktorá často sprevádza myóm.
  7. Môže byť použitý na liečbu hypertenzie a cukrovky.
  8. Dlhé obdobie aplikácie umožňuje zastaviť rast myomatózneho uzla.
  9. Môže sa zbaviť operácie s odstránením fibroidov.
  10. Nemá vplyv na funkciu vaječníkov.

Pozitívne aspekty spoločnosti Mirena odôvodňujú uprednostnenie jej uplatňovania na iné IUD. Takmer stopercentnú záruku na túto špirálu ako antikoncepciu možno pripísať im.

Aké kontraindikácie a vedľajšie účinky musíte poznať pri výbere špirály?

Napriek všetkej účinnosti a užitočným vlastnostiam spoločnosti Mirena existujú určité kontraindikácie, keď je jej použitie nežiaduce. Preto sa tento typ IUD zistí až po kompletnom vyšetrení a po vykonaní potrebných testov. Pacienti za prítomnosti fibroidov sú pod dohľadom gynekológa a vyšetrujú sa jeden mesiac po zavedení Mireny a potom o tri mesiace neskôr ao rok neskôr.

Kontraindikácie pre námorníctvo Mirena sú nasledovné podmienky tela:

  • individuálna intolerancia voči hormónu;
  • zhubná forma;
  • doba nosenia dieťaťa;
  • patológia pečene;
  • krvácanie z maternice z nevysvetlených dôvodov;
  • Sexuálne infekcie;
  • obdobie po pôrode je kratšie ako mesiac;
  • postpartálna endometritída;
  • zápalové procesy v orgánoch malej panvy počas obdobia exacerbácií;
  • vývoj cervicitídy.

Okrem kontraindikácií sa môže používanie lieku Mirena prejaviť aj keď je nevýznamné, ale cítilo sa vedľajšie účinky, ako sú:

  • dlhotrvajúca menštruácia;
  • v prvých mesiacoch sa môže cítiť bolestivosť s menštruáciou;
  • Počas cyklu sú možné škvrny;
  • tvorba cystov vo vaječníku, ktoré sa najčastejšie rozpúšťajú bez vonkajšej pomoci.

Pri podobných zobrazeniach, ktoré nie sú naklonené k tlmeniu a trvajú niekoľko mesiacov, je možné použiť alternatívny spôsob antikoncepcie a liečby.

Vlastnosti špirály

IUD je v sterilnom balení, ktoré sa otvára tesne pred injekciou. Inštaláciu vykonáva iba gynekológ a má podobnú prax. Pred zavedením je potrebné vykonať vyšetrenia, ktoré určí lekár, čo umožní vylúčiť onkológiu, stav tehotenstva a prítomnosť sexuálnych infekcií. Rovnako dôležité je presne nastaviť presnú veľkosť a charakteristiky maternice a jej umiestnenie v malej panve, pretože je správnou inštaláciou IUD, ktorá zabraňuje jej vylúčeniu.

Po dodaní môže byť Mirena inštalovaná až po mesiaci a pol. Ak má byť použitá ako preventívne opatrenie proti hyperplázii endometria vo forme substitučnej estrogénovej terapie, je lepšie to urobiť pred začiatkom menštruácie.

Výhody a nevýhody liečby myomu maternice so špirálou Mirena

Vyhliadky na Mirenu sú oveľa väčšie, najmä v porovnaní s inými IUD. Tento druh špirály je takmer nepodliehajú straty, ako hormón, ktorý sa rozdeľuje, relaxačné účinky na svalstvo maternice a systém neumožňuje tlačiť cudzieho telesa z maternicovej dutiny smerom von. Účinnosť špirály ako antikoncepčného prostriedku je takmer sto percent, čo neovplyvňuje reprodukčné funkcie ako celok. Po extrakcii špirály sa tehotenstvo vyskytuje počas celého roka vo viac ako 80 prípadoch zo 100 prípadov.

Liek Mirena sa môže používať v každom veku, od mladých dievčat, ktoré sú nulliparózne, až po menopauzálne ženy.

Mirena IUD má významný terapeutický účinok, zabraňuje mnohých patológií, reprodukčných orgánov, ako hyperplázia endometria, rovnako ako prevenciu tvorby cýst a myómov.

Prínosy možno pripísať iným zásluhám spoločnosti Mirena, as:

  • dostupnú cenu;
  • dlhú dobu používania;
  • krátke obdobie zotavenia po zotavení;
  • vysoká účinnosť;
  • rýchly antikoncepčný účinok, ktorý sa vyskytuje okamžite po podaní;
  • používať ako núdzovú antikoncepciu;
  • významný terapeutický účinok;
  • kompatibilita s inými liekmi;
  • protizápalový účinok spôsobený prítomnosťou vzácnych kovov alebo propolisu.

Nevýhody sú tieto:

  • možnosť vzniku mimomaternicového tehotenstva;
  • dlhšia menštruácia so zvýšenou stratou krvi;
  • možnosť poškodenia sliznice po podaní alebo odstránení;
  • hoci minimálne, ale stále možné riziko koncepcie.

Pridelenia po inštalácii

Počas prvých dní po inštalácii Mirena možné špinenie hnedastú farbu, to nie je choroba a vyskytuje sa závislosťou endometria ovplyvniť hormonálnu liek. Spravidla prechádza sama osebe a nespôsobuje obavy. Úzkosť by mala spôsobiť zvýšenie straty krvi a pokračovať dlho. Ak je to potrebné prejavom toho informovať gynekológa, pretože nevylučuje možnosť perforácie steny maternice počas inštalácie. Ak sa po dlhom období, počas ktorého sa antikoncepčné teliesko v maternici, niečo také môže hovoriť o jeho odstránenie, alebo prejdite k čiastočnej strate krvi vylučovania zvýšil. Môžu existovať aj iné odchýlky v charaktere sekrétov, a to:

Nepodávajte 2 mesiace - čo robiť

Vypustenie, vyjadrené ako malé množstvo krvi po zavedení lieku Mirena, sa považuje za normálne, ak krátka doba trvá a zmizne po piatich dňoch. Niekedy to môže trvať trochu dlhšie, to všetko závisí od jednotlivých charakteristík tela. Navyše môže dôjsť k miernemu bolesti ťahajúceho charakteru alebo v podobe kŕčov v dolnej časti brucha. Vo všeobecnosti, výskyt mastitistického výtoku v prvých mesiacoch po inštalácii vnútromaternicového systému sa nepovažuje za patológiu a nakoniec prechádza. Na ochranu by malo dôjsť iba k dlhšiemu predĺženiu takéhoto vypúšťania, ktoré sa počas šiestich mesiacov neznižuje. V tejto situácii musíte navštíviť gynekológa.

Vzhľad vylučovanie sliznicou vo forme vaječného proteínu môže byť reakcia od dráždivý účinok na sliznice maternice v dôsledku ktorých je druh zápalu jej stien, takže je možné pripojiť vajíčko. To môže byť dôsledkom krčných sekréty endocervikálního, mazľavé vrstvy, ktorá zahusťuje za pôsobenia hormónov, aby sa zabránilo prieniku spermií do maternice.

Konštantné rozmrazovanie

Počas prvej polovice roka po zavedení IUD sa menštruácia môže uskutočniť hojnejšie a množstvo sekrétov rozmazaného charakteru sa taktiež zvyšuje. Po tomto období sa sekréty znižujú, objavujú sa nepravidelne a príležitostne, čo nie je patológia. V prípadoch, keď sa to stane po celý čas, musíte sa obrátiť na gynekológa, aby zistil zápal, ktorý sa objavil v jednom z orgánov umiestnených v malej panve.

V prípade, že pridelenie po zavedení Mireny trvá asi rok a nie je pravdepodobné, že sa zníži, je možné, aby podozrenie na prítomnosť komplikácií, a to podozrenie rozvoj infekcie, takže sa tieto príznaky vyžadujú okamžité postúpenie gynekológa.

Odborné recenzie

Podľa odborníkov námorníctva je Mirena vysoko účinnou metódou antikoncepcie, ktorá sa používa nielen v domácej lekárskej praxi, ale aj v zahraničí. Špirála tohto druhu je pomerne cenovo dostupná, ľahko sa inštaluje a nie je sprevádzaná bolesťou.

Nikolaj Sergejevič, gynekológ s pätnásťročnou praxou:

Vzhľadom na to, že špirála Mirena je v tele dlhší čas, po celú dobu použitia má terapeutický účinok v prípade takej vážnej choroby, akou je myóm. Pri správnej inštalácii a bez kontraindikácií je tento typ IUD absolútnou zárukou proti nežiaducemu tehotenstvu a jeho telesné pôsobenie mu neublížilo.

Spätná väzba žien

Môžete si nechať spätnú väzbu a zobrazenia o používaní Mirena Navy pre fibroidy, endometriózu a iné ochorenia v nižšie uvedených komentároch, budú užitočné pre iných používateľov!

Špirála Mirena bola so mnou tri a pol roka, celú tú dobu som pokojná a cítim plnú záruku z neplánovaného tehotenstva. Preniesol alebo preniesol úvod dobre, bolesť, ktorú nikto necítil, prideľovanie bolo iba v prvých troch-štyroch dňoch.

Boli mi nájdené fibroidy, ale tento pojem je stále malý a gynekológ odporučil špirále Mirene s liečebným účinkom. Veľmi spokojný s výsledkom, menštruácia sa vrátila späť do normálu a myóm sa už nerastú.

Mám tri roky a po celý čas som s výsledkom spokojný, pretože som mal fibroid počas 6-7 týždňov. Po inštalácii špirály, mesačná plesňa nebola taká hojná, hoci predtým sa niekoľkokrát vykonalo škrabanie na zastavenie krvácania. Po Mirene zmizli všetky choroby, bolesť v dolnej časti chrbta zmizla. Teraz môžem viesť obvyklý spôsob života, bežať, športovať. Takže môžete žiť nie menej ako päť alebo šesť rokov, a potom to zopakujem.

Páčia sa vám článok? Zdieľajte to so svojimi priateľmi!

Čo robiť, ak máte fibroidy, cysty, endometriózu alebo inú chorobu?

  • Ste narušený náhlymi bolesťami v bruchu.
  • A dlhá a bolestivá menštruácia je už nudná.
  • A odporúčané lieky z nejakého dôvodu nie sú vo vašom prípade účinné.
  • Navyše neustále slabosť a nepohodlie už vstúpili do vášho života.
  • Teraz ste pripravení využiť každú príležitosť.

Existuje účinný prostriedok na liečbu maternicových fibroidov. Postupujte podľa odkazu a zistite, čo Vám odporúča žena, ktorá vyliečila myóm maternice - lekári ju nepomohli.....

Pridať komentár Zrušiť odpoveď

Všetky práva vyhradené © 2017 Kopírovanie materiálov je možné len s označením aktívneho indexovaného odkazu na stránku. Nedoporučujeme samoliečbu.

Mirena. recenzia

Celkový počet príspevkov: 4111

Mám 33 rokov, systém Mirena bol 5 rokov. Indikácie pre použitie tohto systému sú bilaterálne mastopoty oboch prsníkov, bohaté mesačne. Pri ktorej ako špirály nebol žiadny problém nebol, okrem toho, že som späť na 8kg a mierne znížená sexuálnej túžby, menštruácia vooobsche nebolo to rozhodne +. Potom, čo som si dala dole Prvá tretina bola veľmi ťažká mal bodné hemostatickej, potom sa všetko bude fungovať, to je o rok neskôr otvoril krovotichenie, môj gynekológ povedal znova dať túto špirálu.

Po týchto hrůzách, ktoré som si v týchto pripomienkach prečítal, samozrejme to nedá. Dievčatá zdravia, ktoré sa necítia choré.

42 rokov. Vitajte! Špirála stojí druhý rok. Diagnóza hyperplázie, polypóza. Všetko bolo normálne. Ale tu je druhý mesiac vylučovania s nepríjemným hnilým zápachom as mesačnými. Nie je svrbenie. Mohla to ovplyvniť špirála? Nikdy som to nemal. Ďakujem vám.

Doručila Mirenu pred 7 mesiacmi. Najprv všetko bolo dobré po dobu približne 3 mesiacov, potom sa menštruačné obdobie stalo bledým a slabým, ale trvalo 2 týždne, bolo rozmazané. Niekedy spravujem každodenné tesnenia. Po 3 mesiacoch ráno, keď vstávam z postele, vyjde čistá tekutina s nepríjemným zápachom. Nikdy predtým to nebolo a počas celého dňa sa podložky dvakrát menia. Nevedel som, čo to bolo. Šiel som k gynekológu, ktorý dal túto špirálu. Hovorí, že je to normálne a že ešte musím čakať, spirála sa zakorení. Ale je to také nepríjemné! Myslím si, že ide o zápalový proces.

Bože, Bozhe, čítal som všetky názory na zrkadlo. Dal som ju 18. júna 2010.YA nemajú sklon k zvýšeniu volos.Na ruke already- poshli.Vydeleniya veľmi priyatnye.Diskamfort necíti Všetky tieto mesyatsy.I tento nekonečný, nepochopiteľný vanyuchaya Daub. Fúzy vážiť tak por.Hotya doktori hovorili, je všetko v poriadku! Brucho rastie ako koktaily! Budem upratať je zázrak, Mirena!

Dobrý deň, povedzte mi prosím, aký je účinok špirály "MIRENA" v myóme a hyperplastických procesoch endometria?

Špirála mala 5 rokov. Každoročne robila ultrazvuk. Myóm sa nezvýšil, po 5 rokoch sa nenašiel. Cysty sa nezmenili, v roku 45 bola Mirena doručená. V 50-t vzlietol.

Dobrý deň, mám 38 rokov. Idem s mierou 4 roky chronickej únavy, depresívny stav, vysoký cholesterol, získal som ďalších 8 kg., Znížené libido. Nemám pocit, že je to žena, chýba mi ten mesiac. Končno, je to veľmi pohodlné a praktické, ale. V utorok som sa prihlásil k vrchu, aby som ho odstránila. Niečo v tomto systéme nie je dobré. Malá vec zruší program ako žena. Veľa šťastia pre všetkých

Dobré popoludnie! Som 35 rokov, diagnostikovaný endometriózou, Mirena je takmer 4 roky stará. Najprv to všetko nebude nič, ale v minulom roku mučili neustále podráždenie, najmä po konaní, nakoniec žiadny intimný život plnohodnotný nefunguje! Gynekológ odmieta odstrániť špirálu s odkazom na medicínsky účinok. Kto vymazal, povedzte mi, ako to bolo prevedené, či už bolo dlhé krvácanie alebo mesiac, neviem, ako to meno

Som 40 rokov let.Postavila Mirena nazad.Cherez tri týždne s hrôzou cítil pokles libido.a potom celkom nechuť k sexu je všeobecne nočná mora, princíp TKV bolo vždy normálne zdravé v tomto ohľade zhenschinoy.NIKOGDA nemal žiadny problém tento.

Bol som šokovaný a môj muž, tiež začal všímať silné peremeny.Mesyachnye boli dlitelnymi.po dva nedeli.no dobro aj keď nie hojne, ale čakal som, že sa bude konať v priebehu adaptatsii.Ne čakal obschem.Seychas že to, čo máme, mesiac a zostal po dobu 10-12 dní, hmotnosť sa zvýšila o sedem kilogramov (s trochou ňou a vedú sedavý spôsob života), žalúdok trčí ako tehotné ženy, libido mlčí o tom vôbec nie, nálada po celú dobu, je zlé, chodiť ako zombie pryschi- veľmi často na tvári a na ramenách, potenie, návaly horúčavy, niektorí vlasy lezut..V všeobecné, trvalo mi to Mirena, Pondelok snimat.Zhenschiny robiť ktorí idú dať bombu v pokojnom prostredí, myslím, ešte raz, či sa má vystavovať sa to všetko cvokárna.

Mám 48 rokov. Doručila Mirenu v máji 2010 na radu špecializovaného lekára na liečivé účely (myóm a početné a predĺžené menštruačné cykly). Potom za 2 mesiace som sa začal cítiť zle. Tlak vyskočil. Horná teplota počas týždňa prekročila 200 stupňov. Oznámil terapeutovi, prešiel alebo sa uskutočnil úplná kontrola - je to v poriadku. Všetky testy sú dobré. Tlak stúpa každý mesiac a trvá takmer 5-7 dní. Začal som vyzerať zle. Zdá sa, že dokonca ostro narastá. Menštruácia prakticky prestala po dvojmesačnej mŕtvici. Druhé ultrazvukové vyšetrenie vykonané 9 mesiacov po prvej štúdii ukázalo, že na pravom vaječníku je vytvorená 41 mm cysta (to je 5 mesiacov.), Rovnako ako zvýšenie fibroidov. Takže aký je tento terapeutický účinok?

Všetky stránky o tejto téme:

Nové na fóre

2000-2017 © Sikirina Olga Iosifovna (gynekológ-endokrinológ, Moskva)

Táto stránka nie je určená pre osoby staršie ako 16 rokov! Informácie publikované na webe nemôžu byť použité na samošetrenie bez konzultácie s lekárom! Rozmnožovanie autorových textov je možné len vtedy, ak je uvedený zdroj. Autor stránok nezodpovedá za informácie publikované návštevníkmi v sekcii "Fórum".

Mirena Špirála

24. októbra 2009

V našom poslednom článku o antikoncepcii, sme hovorili o "antikoncepcie" prípravu, čo je kruh, ktorý obsahuje hormóny, a schopné zabrániť nechcenému tehotenstva. V tomto článku budeme hovoriť o ďalšej antikoncepcii - špirále "Mirena"

Špirála "Mirena" - je vnútromaternicový hormonálny systém, je hlavný rozdiel od bežných cievok je, že v nej je nádrž s hormónom, vo svojom zložení čo najbližšie k prirodzeným ženských hormónov a podľa účinnosti špirály "Mirena" je úplne porovnateľná s spirály, ktoré zahŕňajú meď. Špirála "Mirena" má, rovnako ako mnoho iných vnútromaternicových teliesok, v tvare písmena T, a jeho štruktúra je najbližšie k tvaru maternice. Na konci špirály sú dve slučky určené na odstránenie špirály z tela maternice po jeho ukončení.

Spirála je stanovená na obdobie piatich rokov, ak tehotenstvo nie je plánované v blízkej budúcnosti. Podľa stupňa ochrany pred nežiaducim tehotenstvom je možné spiráciu porovnať so sterilizáciou; v súlade s výsledkami štúdií, z tisícky žien so zavedenou špirálou existovali len dva prípady tehotenstva. Dôležitým rozdielom medzi spôsobom sterilizácie je to, že po odstránení špirály ženy zotavuje plodnosti. Vďaka unikátnemu hormonálnej obsahu, ktorá vedie priamo do dutiny maternice niektorých častí každého dňa, špirála "Mirena" možno odporučiť pre podávanie ženám, ktoré trpia endometritídy a rakoviny maternice v počiatočných fázach, rovnako ako tí, ktorí sú ťažké krvácanie počas menštruácie alebo syndróm silnej bolesti.

Pred inštaláciou do špirály, rovnako ako naozaj, akýkoľvek iný špirálu, ženy by mali podstúpiť gynekologické vyšetrenie na vylúčenie možného rizika. Napokon, rovnako ako akýkoľvek iný lekársky výrobok, vnútromaternicové zariadenie má určité kontraindikácie na použitie. To môže byť, ako prítomnosť tehotenstva v čase prieskumu, rovnako ako prítomnosť infekcie, sexuálne prenosné choroby, ako aj zápalové ochorenia infekčné povahy maternice, krčka maternice infekcie, prítomnosť zápalových infekcií, ktorý začal po potrate, rakovina krčka maternice, prsníka žľaza. Medzi kontraindikácie patrí aj intolerancia hormonálnej drogy, ktorá je súčasťou špirály. V prípade, že počas vyšetrenia neboli zistené žiadne abnormality, môže byť vytvorená špirála.

Recenzie o špirále Mirena

Názory žien na špirále Mirena sú rozdelené na dve strany. Mnoho po inštalácii špirály pocit depresie, depresie, zaznamenajte pokles libida, všimnite si zlyhanie hormonálneho cyklu, rovnako ako výskyt bolesti v dolnej časti brucha. Treba však uznať, že všetky recenzie ponechávajú tie ženy, ktorých špirála vo väčšine prípadov neprekročila tri alebo štyri mesiace, po ktorých ich odstránili.

Hodnotenie ostatných žien na špirálovej Mirena opak - oni boli vľavo od tých, ktorí používajú špirálu dlhšie ako šesť mesiacov. Tieto ženy hovoria, že prešli endometritída výrazne znížiť menštruačné krvácanie, bolesť pri menštruácii, rovnako ako ukazovatele hemoglobínu ruže, pozastavené alebo zastavené vôbec rastu maternice. Špirála spoločnosti Mirena ich úplne vyhovuje a nemajú v úmysle ich prestať používať. Avšak, niektoré z nich sa zmienil o tom, že po prvýkrát pozorovaná bolesť v bruchu, rovnako ako zhoršenie zdravia, hormonálna porucha, avšak ďalšie využitie všetkých zapadlo.

Ohodnoťte Špirálovú Mirenu!

Recenzie a pripomienky

Ak môžete písať gramotný - zahrnieme ho do článku.

Odstránil som Mirenu, čakám na zastavenie vypadávania vlasov, ale doposiaľ ani drogy ani procedúry nepomohli.

Prvé 3-4 mesiace sa neustále rozmazali, prvé 2 menštruácie boli oveľa hojnejšie ako zvyčajne, po uplynutí týždňa žíl na nohách ochoreli, spočiatku tam bola nespavosť.

Ale niekoľko mesiacov prešlo a všetko sa zlepšilo. Mesiac zakaždým chudobnejší (naraz, môžem urobiť jednu krabičku obrúskov), špinenie zastavil, žiadna bolesť, žiadna pridaná hmotnosť. No, čo je najdôležitejšie, v poslednej dobe som bol na uv-mojom myóme teraz 2 cm, t. za pol roka klesol o 1,5 cm. Myslím, že je to dobrý výsledok.

Vo všeobecnosti je Mirena veľmi potešená. Za 4,5 rokov budem určite znova znova!

Tatyanka, nepočúvajte na vymazanie. Mám už 45 špirál, keď som to povedal - áno, bola to podobná situácia, ale to trvalo asi 3 mesiace a za rok musím strieľať, ale nechcem to. Mám pocit, že žena, v 25-30 tam bola žiadna taká sexuálna túžba, mesačne "zahazhivayut" na pár dní každých šesť mesiacov. Už som zabudol na podložky, adenomyóza sa neobťažuje. V roku 2000 som za ňu dal 10 tisíc a neľutoval som ani jeden rubľ)))) veľa šťastia. Irene

Prihláste sa ako používateľ

Nové komentáre: 7

  • 2

    Nové komentáre: 5

  • 3 Ekaterina Ruchkina

    Nové komentáre: 5

  • 4 Ekaterina Ruchkina

    Nové komentáre: 3

  • 5

    Nové komentáre: 3

  • 6 Catherine Ruchkina

    Nové komentáre: 3

  • 7 Ekaterina Ruchkina

    POZOR! Ak chcete článok uložiť do záložiek, kliknite na: CTRL + D

    Ak chcete požiadať lekára a dostať ZDARMA ODPOVEĎ, môžete vyplniť náš SITE pomocou špeciálneho formulára na tomto odkazu >>>

    Spirálové recenzie a rady lekárov

    Najobľúbenejšou intrauterinnou hormonálnou antikoncepciou je špirála Mirena (IUD). Vnútrotermálne antikoncepčné prostriedky (IUD) sa používajú od polovice minulého storočia. Rýchlo sa stali obľúbenými ženami kvôli mnohým pozitívnym vlastnostiam: nedostatku systémového účinku na ženský organizmus, vysokú účinnosť a jednoduché používanie.
    Špirála neovplyvňuje kvalitu sexuálneho kontaktu, je dlhodobo založená, prakticky nevyžaduje kontrolu. IUD má však veľmi významnú nevýhodu: mnohí pacienti majú tendenciu k metrorágii, v dôsledku čoho sa musia vzdať tohto typu antikoncepcie.

    V šesťdesiatych rokoch boli vytvorené vnútromaternicové systémy obsahujúce meď. Ich antikoncepčný účinok bol ešte vyšší, ale problém krvácania z maternice nebol vyriešený. A nakoniec, v 70-tych rokoch bola vyvinutá tretia generácia WMC. Tieto zdravotnícke systémy spájajú najlepšie vlastnosti perorálnych kontraceptív a IUD.

    Kontraceptíva obsahujúce hormóny sú vysoko účinné a súčasne nespôsobujú vývoj metrorágie.

    Opis vnútromaternicovej špirály Mirena

    Mirena má tvar T, ktorý pomáha bezpečne upevniť v maternici. Jeden z okrajov je vybavený slučkou závitov, ktorá je navrhnutá na odstránenie systému. V strede špirály je hormón belavého sfarbenia. Pomaly vstupuje do maternice cez špeciálnu membránu.

    Hormonálna zložka helixu je levonorgestrel (gestagén). Jeden systém obsahuje 52 mg tejto látky. Ďalšou zložkou je polydimetylsiloxánový elastomér. Námorná Mirena je vo vnútri trubice. Špirála má individuálne vákuové balenie z plastu a papiera. Skladovať na tmavom mieste pri teplote 15-30 C. Skladovateľnosť od dátumu výroby - 3 roky.

    Akcia Mireny na tele

    Antikoncepčný systém Mirena začne "uvoľňovať" levonorgestrel do maternice ihneď po inštalácii. Hormón vstupuje do dutiny rýchlosťou 20 μg / deň, po 5 rokoch sa tento údaj zníži na 10 μg denne. Špirála má lokálny účinok, levonorgestrel sa takmer úplne koncentruje v endometriu. A už v svalovej vrstve maternice koncentrácia nie je väčšia ako 1%. V krvi je hormón obsiahnutý v mikrodávkach.

    Po zavedení špirály vstúpi aktívna zložka do krvi asi za hodinu. Najvyššia koncentrácia sa dosiahne za 2 týždne. Tento údaj sa môže výrazne líšiť v závislosti od telesnej hmotnosti ženy. Pri hmotnosti 54 kg je obsah levonorgestrelu v krvi približne 1,5-krát vyšší. Účinná látka je takmer úplne štiepená v pečeni a je evakuovaná črevom a obličkami.

    Princíp spoločnosti Mirena

    Antikoncepčný účinok Mirrenovho lieku nezávisí od slabej lokálnej reakcie na cudzorodú látku, ale hlavne v dôsledku účinku levonorgestrelu. Zavedenie oplodneného vajíčka sa neuskutočňuje utopením aktivity maternicového epitelu. Súčasne dochádza k pozastaveniu prirodzeného rastu endometria a k zníženiu funkcie jeho žliaz.

    Tiež špirála Mirena bráni mobilite spermií v maternici a jej tubách. Antikoncepčný účinok liečiva zvyšuje vysokú viskozitu cervikálneho hlienu a zhrubnutie slizničnej vrstvy cervikálneho kanálika, čo komplikuje prenikanie spermií do maternicovej dutiny.

    Po nastavení systému niekoľko mesiacov sa označuje endometriálna operácia, ktorá sa prejavuje nepravidelným špinením. Po chvíli však proliferácia sliznice maternice spôsobuje výrazné zníženie trvania a objemu menštruačného krvácania až do úplného zastavenia.

    Indikácie na použitie

    Vnútropodniková interná klinika sa zriadila predovšetkým na prevenciu nežiaducich tehotenstiev. Okrem toho sa systém z veľmi nejasného dôvodu používa pri veľmi závažnom menštruačnom krvácaní. Predtým bola vylúčená možnosť zhubných novotvarov ženského reprodukčného systému. Ako gestagénne topické činidlo sa vnútromaternicové zariadenie používa na prevenciu hyperplázie endometria, napríklad v ťažko vytečených vrcholoch alebo po bilaterálnej ooporektómii.

    Mirena je niekedy používaný na liečbu menorágia, ak nie hyperplastických procesov v endometria alebo extragenital patológiou so silnou antikoagulačnej (trombocytopénia, von Willebrandovho choroba).

    Kontraindikácie pre použitie

    Špirála Mirena sa týka internej antikoncepcie, preto sa nemôže použiť na zápalové ochorenia pohlavných orgánov:

    • endometritída po pôrode;
    • zápal v malej panve a krčka maternice;
    • septický potrat vykonaný 3 mesiace pred nastavením systému;
    • infekcia lokalizovaná v dolnej časti močového systému.

    Vývoj akútnej zápalovej patológie panvových orgánov, ktorý prakticky nereaguje na liečbu, je indikáciou stiahnutia špirály. Preto vnútorné antikoncepčné prostriedky neumožňujú predispozície na infekčné ochorenia (neustále zmeny sexuálnych partnerov, silné zníženie imunity, AIDS atď.). Na ochranu pred nežiaducim tehotenstvom nie je Mirena vhodná na rakovinu, dyspláziu, fibroidy tela a krčka maternice, zmeny v anatomickej štruktúre.

    Pretože levonorgestrel je rozdelený do pečene, špirála nie je stanovená pre malígny novotvar tohto orgánu, ako aj pre cirhózu a akútnu hepatitídu.

    Hoci systémové účinky na telo levonorgestrelu malé, všetko ešte gestagénnej látka je kontraindikované u všetkých gestagenzavisimyh nádorových ochorení, ako je rakovina prsníka a ďalších podmienkach. Tento hormón je tiež kontraindikovaný pri mozgovej príhode, migréne, závažnom cukrovke, tromboflebitíde, srdcovom infarkte, arteriálnej hypertenzii. Tieto ochorenia sú relatívnou kontraindikáciou. V takej situácii rozhoduje o použití lieku Mirena lekár po laboratórnej diagnostike. Spirála by nemala byť podozrivá z tehotenstva a precitlivenosti na zložky lieku.

    Nežiaduce účinky

    Často sa prejavujú vedľajšie účinky

    Existuje niekoľko vedľajších účinkov Mireny, ktoré sa vyskytujú u takmer každej desiatej ženy, ktorá nainštalovala špirálu. Zahŕňajú:

    • frustrácia centrálneho nervového systému: krátka nálada, bolesť hlavy, nervozita, zlá nálada, znížená sexuálna túžba;
    • zvýšenie telesnej hmotnosti a akné;
    • dysfunkcia gastrointestinálneho traktu: nevoľnosť, bolesť brucha, vracanie;
    • vulvovaginitída, panvová bolesť, špinenie;
    • napätie a citlivosť hrudníka;
    • bolesť chrbta, ako pri osteochondróze.

    Všetky vyššie uvedené príznaky sa najčastejšie prejavujú v prvých mesiacoch aplikácie Mireny. Potom ich intenzita klesá, a spravidla nepríjemné prejavy prejde bez stopy.

    Zriedka sa prejavujú vedľajšie účinky

    Takéto vedľajšie účinky sú zaznamenané u jedného pacienta z tisíce. Sú tiež zvyčajne vyjadrené iba v prvých mesiacoch po inštalácii IUD. Ak sa intenzita prejavov časom neznižuje, priradia sa potrebné diagnostiky. Zriedkavé komplikácie zahŕňajú nadúvanie, časté zmeny nálady, svrbenie, edém, hirsutizmus, ekzém, plešatosť a vyrážky.

    Alergické reakcie sú veľmi zriedkavé vedľajšie účinky. Pri ich vývoji je potrebné vylúčiť iný zdroj žihľavy, vyrážok atď.

    Návod na použitie

    Inštalácia špirály Mirena

    Intrauterinný systém je zabalený do sterilného vákuového vaku, ktorý je otvorený pred inštaláciou špirály. Predtým musí byť otvorený systém zlikvidovaný.

    Nainštalujte antikoncepciu Mirena iba kvalifikovaný gynekológ. Predtým lekár musí vykonať vyšetrenie a určiť potrebné vyšetrenie:

    • gynekologické vyšetrenie a vyšetrenie prsníka;
    • analýza náteru z krčka maternice;
    • mamografia;
    • kolposkopia a vyšetrenie panvy.

    Je potrebné presvedčiť sa o neprítomnosti tehotenstva, malígnych novotvarov a STI. Keď sa zistí zápalové ochorenie, pred liečbou liekom Mirena sa ich liečba vykonáva. Tiež určiť veľkosť, umiestnenie a tvar maternice. Správna poloha špirály poskytuje antikoncepčný účinok a chráni pred vylúčením systému.

    Pacienti s úrodným vekom sa podávajú v prvých dňoch menštruácie. Pri absencii kontraindikácií môže byť systém inštalovaný bezprostredne po potrate. Pri normálnej kontrakcii maternice po pôrode môžete používať Mirenu za 6 týždňov. Výmena špirály môžete vykonať každý deň bez ohľadu na cyklus. Aby sa zabránilo nadmernému prerastaniu endometria, intrauterinný systém by sa mal podávať na konci menštruačného cyklu.

    preventívne opatrenia

    Po inštalácii IUD je potrebné gynekológu ukázať po 9-12 týždňoch. Potom môžete navštíviť lekára raz za rok, ak máte sťažnosti častejšie. Zatiaľ čo klinické údaje preukazujúce predispozíciu k rozvoju kŕčových žíl a trombózu nohy s použitím špirály nie je. Ale ak sú príznaky týchto ochorení, musíte sa poradiť s lekárom.

    Účinok levonorgestrelu nepriaznivo ovplyvňuje glukózovú toleranciu, v dôsledku čoho by pacienti s diabetom mali systematicky monitorovať hladiny glukózy v krvi. Pri hrozbe septickej endokarditídy u žien s chlopňovou chorobou srdca musí byť zavedenie a odstránenie systému vykonané s použitím antibakteriálnych látok.

    Možné nežiaduce dôsledky mieru

    1. Mimomaternicové tehotenstvo - je mimoriadne zriedkavé a vyžaduje okamžitú chirurgickú intervenciu. Táto komplikácia môže byť podozrivé, ak príznaky tehotenstva (meškanie menštruácie, závraty, nevoľnosť, atď) spolu s ťažkou bolesťou brucha a príznaky vnútorného krvácania (ťažká slabosť, bledá pleť, tachykardia). Pravdepodobnejšie, že "zarobiť" takú komplikáciu po závažných zápalových alebo infekčných patológie panvy alebo prípady mimomaternicového tehotenstva v histórii.
    2. Penetrácia (vpich do steny) a perforácia (perforácia) maternice sa zvyčajne vyvíjajú so zavedením špirály. Tieto komplikácie môžu sprevádzať laktácia, nedávne pôrode, neprirodzené postavenie maternice.
    3. Vymazanie systému z maternice sa vyskytuje pomerne často. Pre jej skoré odhalenie sa odporúča, aby pacienti po každej mesačnej kontrole v pošve našli pramene. Jednoducho je pravdepodobné, že počas menštruácie je pravdepodobnosť výskytu prepadu IUD vysoká. Tento proces pre ženy prechádza bez povšimnutia. Preto keď je Mirena vylúčená, antikoncepčný účinok končí. Aby sa predišlo nedorozumeniam, odporúča sa zistiť, či použité tampóny a tesnenia spadajú. Vzhľad špirály v strede cyklu môže byť krvácanie a bolesť. Ak došlo k neúplnému vylúčeniu vnútromaternicového hormonálneho prípravku, lekár musí odstrániť a inštalovať nový.
    4. Zápalové a infekčné ochorenia panvových orgánov sa zvyčajne vyvíjajú v prvom mesiaci aplikácie systému Mirena. Riziko komplikácií sa zvyšuje s častými zmenami v sexuálnych partneroch. Indikácia na odstránenie špirály v tomto prípade je opakovaná alebo závažná patológia a nedostatok výsledku liečby.
    5. Amenorrhea sa u mnohých žien vyvíja na pozadí aplikácie IUD. Komplikácia sa nevyskytuje okamžite, ale niekde 6 mesiacov po inštalácii spoločnosti Mirena. Po skončení mesačného obdobia je potrebné na prvom mieste vylúčiť tehotenstvo. Po odstránení špirály sa obnoví menštruačný cyklus.
    6. Približne 12% pacientov má funkčné ovariálne cysty. Najčastejšie sa v žiadnom prípade nevyjadrujú a len príležitostne môže byť bolestivosť počas sexu a pocit ťažkosti v dolnom bruchu. Zväčšené folikuly sa zvyčajne vrátia do normálu po 2-3 mesiacoch.

    Odstránenie IUD

    Spirála musí byť stiahnutá po 5 rokoch od inštalácie. Pokiaľ pacient ďalej neplánuje tehotenstvo, manipulácia sa uskutoční na začiatku menštruačného obdobia. Odstránením systému uprostred cyklu existuje pravdepodobnosť koncepcie. V prípade potreby môžete okamžite nahradiť jedno intrauterinné zariadenie za nové. V deň cyklu nezáleží. Po vybratí produktu musíte starostlivo skontrolovať systém, pretože s ťažkosťami pri odstraňovaní lieku Mirena môže materiál vniknúť do maternicovej dutiny. Ako zavedenie, tak stiahnutie systému môže sprevádzať krvácanie a bolesť. Niekedy sa u pacientov s epilepsiou vyskytuje mdloba alebo záchvat.

    Tehotenstvo a Mirena

    Špirála má silný antikoncepčný účinok, nie však 100%. Ak dôjde k rozvoju tehotenstva, najprv je potrebné vylúčiť jeho mimomaternicovú formu. V normálnom tehotenstve sa špirála starostlivo odoberie alebo vykoná lekársky potrat. Nie vo všetkých prípadoch sa ukázalo, že systém Mirena sa extrahuje z maternice, potom sa zvyšuje pravdepodobnosť predčasného ukončenia tehotenstva. Je tiež potrebné vziať do úvahy pravdepodobné nepriaznivé účinky hormónu na tvorbu plodu.

    Použitie v laktácii

    Levonorgestrel IUD v malých dávkach sa dostáva do krvného obehu a môže sa vylúčiť mliekom pri dojčení dieťaťa. Obsah hormónu je približne 0,1%. Lekári hovoria, že pri tejto koncentrácii je vylúčené, že takáto dávka môže ovplyvniť celkový stav dieťaťa.

    Často kladené otázky

    Cena Mireny je veľmi vysoká a použitie antikoncepcie môže spôsobiť veľa vedľajších účinkov. Má nejaký pozitívny vplyv na ženský organizmus?

    Mirena sa často používa na obnovenie stavu endometria po bilaterálnom odstránení vaječníkov alebo v patologickom vyvrcholení. Taktiež intrauterinné zariadenie:

    • zvyšuje hladinu hemoglobínu;
    • vykonáva profylaxiu rakoviny a hyperplázie endometria;
    • znižuje trvanie a objem idiopatických krvácaní;
    • obnovuje v tele výmenu železa;
    • znižuje bolesť s algomenoreou;
    • vykonáva profylaxiu fibroidov a endometriózu maternice;
    • má obnovujúci účinok.

    Je Mirena používaná na liečbu myómov?

    Spirála pozastaví rast myomatózneho uzla. Je však potrebná ďalšia diagnostika a konzultácia gynekológa. Je potrebné brať do úvahy objem a lokalizáciu uzlov, napríklad v submukóznych formách myómov, zmena tvaru maternice, inštalácia systému Mirena je kontraindikovaná.

    Používa sa na endometriózu vnútromaternicového lieku Mirena?

    Špirála sa používa na prevenciu endometriózy, pretože zastavuje rast endometria. Nedávno boli prezentované výsledky štúdií demonštrujúcich účinnosť liečby ochorenia. Systém však poskytuje len dočasný účinok a každý prípad musí byť posudzovaný samostatne.

    Na mňa v priebehu pol roka po zavedení Mireny sa vyvinula amenorea. Takže by to malo byť? V budúcnosti môžem otehotnieť?

    Absencia menštruácie je prirodzenou reakciou na vplyv hormónu. Postupne sa vyvíja u každých 5 pacientov. Len v prípade, urobte tehotenský test. Ak je to negatívne, potom by ste sa nemali obávať, po odstránení systému sa obnoví menštruácia a môžete plánovať tehotenstvo.

    Po inštalácii antikoncepcie Mirena môže dôjsť k výtoku, bolesti alebo krvácaniu z maternice?

    Zvyčajne sa tieto príznaky prejavujú mierne, okamžite po zavedení lieku Mirena. Ťažké krvácanie a bolesť sú často indikáciou pre extrakciu špirály. Príčinou môže byť mimomaternicové tehotenstvo, nesprávna inštalácia systému alebo vyhostenie. Naliehavo sa obráťte na gynekológa.

    Mirena špirála môže ovplyvniť hmotnosť?

    Prírastok hmotnosti je jedným z vedľajších účinkov lieku. Ale musíte brať do úvahy, že sa vyskytuje u 1 ženy z 10 a spravidla je tento účinok krátky, po niekoľkých mesiacoch zmizne. Všetko závisí od jednotlivých charakteristík tela.

    Chránila som sa pred nežiaducim tehotenstvom hormonálnymi tabletami, ale často som ich zabudla piť. Ako môžem zmeniť liek na špirálu Mirena?

    Nepravidelný príjem perorálneho hormónu nemôže úplne ochrániť pred tehotenstvom, takže je lepšie prejsť na vnútromaternicovú ochranu. Pred tým sa musíte poradiť s lekárom a vykonať potrebné testy. Je lepšie inštalovať systém na 4. - 6. deň menštruačného cyklu.

    Kedy budem môcť počať po stiahnutí Mireny?

    Podľa štatistík 80% žien otehotnie, ak to samozrejme chcú, v prvom roku po extrakcii špirály. Vďaka hormonálnym účinkom dokonca mierne zvyšuje úroveň plodnosti (plodnosť).

    Kde môžem kúpiť špirálu Mirena? A aká je jej cena?

    IUD ho uvoľňuje len na lekársky predpis a predáva sa v lekárni. Jeho cena je určená výrobcom a pohybuje sa od 9 do 13 tisíc rubľov.

    Recenzie pacientov a lekárov o Mirene

    Komentáre žien k systému Mirena sú úplne protirečivé a spájajú výnos a vďačnosť s odporom a hrôzou. Pozitívny dojem je založený predovšetkým na nasledujúce body: nedostatok ťažké menštruácie, a nežiaducich účinkov (niektorí pacienti sú v prvých mesiacoch), rozumnú cenu (založené na 5 rokov), jednoduchosť použitia (nastav a zabudni), nemá vplyv na pohlavný styk, Naviac, špirála mnohých žien pomohla zastaviť rast fibroidov a znížiť prejavy endometriózy.

    Záporné hodnotenia boli založené najmä na tvrdeniach týkajúcich sa emočných porúch (podráždenosť, znížená sexuálna túžba) a neestetického vzhľadu (vypadávanie vlasov, pupienky).

    Pripomienky lekárov, napríklad žien, o námorníctve sú tiež nejednoznačné, ale viac zdržanlivé. Špecialisti potvrdzujú vysoký antikoncepčný účinok a terapeutický účinok pri niektorých ochoreniach. Vysvetľujú však, že dôležitá diagnóza je nevyhnutná pred inštaláciou Mirrenovej špirály.